Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Cum a apărut Oktoberfest?
Articole online

Cum a apărut Oktoberfest?

Oktoberfest

12 octombrie 1810: Originea Oktoberfest

Oktoberfest, festival anual din München, Germania, care se desfășoară pe o perioadă de două săptămâni și se încheie în prima duminică din octombrie. Festivalul a luat naștere la 12 octombrie 1810, pentru a sărbători căsătoria prințului moștenitor al Bavariei, care a devenit ulterior regele Ludovic I, cu prințesa Therese von Sachsen-Hildburghausen. Festivalul s-a încheiat cinci zile mai târziu cu o cursă de cai organizată într-o zonă deschisă care a ajuns să fie numită Theresienwiese („Verdele lui Therese”). În anul următor, cursa a fost combinată cu un târg agricol de stat, iar în 1818 au fost introduse standuri care serveau mâncare și băutură. Până la sfârșitul secolului al XX-lea, standurile s-au transformat în mari săli de bere din placaj, cu balcoane interioare și chioșcuri de muzică. Fiecare dintre producătorii de bere din Munchen ridică una dintre aceste structuri temporare, cu o capacitate de aproximativ 6.000 de locuri.

Primarul orașului München desface primul butoi pentru a deschide festivalul. Consumul total de bere în timpul Oktoberfest este de peste 75.800 de hectolitri (aproximativ 2 milioane de galoane). Fabricile de bere sunt, de asemenea, reprezentate în cadrul unor parade care prezintă căruțe și care alegorice cu bere, alături de oameni în costume populare. Alte distracții includ jocuri, atracții, muzică și dansuri. Oktoberfest atrage peste șase milioane de oameni în fiecare an, mulți dintre ei turiști. Oktoberfest începe sâmbătă, 17 septembrie, și se încheie sâmbătă, 1 octombrie 2022.

O serie de orașe din SUA, în special cele cu o populație mare de americani de origine germană, organizează Oktoberfesturi după modelul originalului din Munchen. Aceste sărbători populare, care includ bere și mâncare germană, sunt o încercare de a reproduce sentimentul bavarez de gemütlichkeit-cordialitate.

Registration

Aici iti poti reseta parola