Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Cum a ajuns să fie interzis boxul în California pentru o perioadă de 10 ani?
Articole online

Cum a ajuns să fie interzis boxul în California pentru o perioadă de 10 ani?

box

Cum a ajuns să fie interzis boxul în California pentru o perioadă de 10 ani?

Sportul boxului a ajuns în Statele Unite din Anglia la sfârșitul anilor 1700 și a prins rădăcini în anii 1800, în special în marile zone urbane, cum ar fi Boston, New York și New Orleans.

Între 1914 și 1924, boxul profesionist devenise un fenomen național, având ca vârf de lance campioni precum Jack Dempsey, de la categoria grea, și Benny Leonard, de la categoria ușoară.

„De la război încoace”, scria Los Angeles Daily News, „boxul a ajuns la un nivel considerabil mai înalt ca profesie, iar campionii săi, precum Dempsey și Leonard, sunt considerați conturi de primă clasă de către bănci și agenții de investiții”.

Ziarul nota că sancționarea sportului de către guvernul federal în marile sale tabere de armată în timpul Primului Război Mondial a creat o schimbare în modul în care publicul privea un sport considerat a fi barbar. La începutul anilor 1900, San Francisco a fost unul dintre focarele boxului din California.

„Măsura privind boxul a protejat interesul publicului prin acordarea de licențe boxerilor, managerilor și promotorilor, care vor fi în permanență sub observația comisiei atletice de stat, care este investită cu autoritatea de a preveni un aflux de persoane indezirabile.” a scris Daily News în urma alegerilor.

Acest sport a avut o desfășurare neîntreruptă în California de când a fost adoptată măsura din 1924.

Registration

Aici iti poti reseta parola