Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Putin și Biden sacrifică lumea întreagă intereselor lor? Risc major de război accidental
Articole online

Putin și Biden sacrifică lumea întreagă intereselor lor? Risc major de război accidental

Nici Statele Unite, nici Rusianu vor o confruntare directă, ale cărei urmări ar fi devastatoare pentru întreaga umanitate. În contextul provocărilor repetate la care ambele părți se dedau sistematic, un simplu incident ar putea dezlănțui, însă, prăpădul.

El este popular acasă și poate rămâne așa, dacă rușii nu văd o mulțime de sicrie care vin acasă din Ucraina. Aceasta este o amenințare serioasă, împreună, potențial, cu răspunsul ineficient al Rusiei în ceea ce privește pandemia.

Vechea problemă a amestecului în alegeri

În al treilea rând, Putin vrea ca Statele Unite să evite amestecul în politica internă a Rusiei. Să fim realiști. Statele Unite au acuzat pe bună dreptate amestecul Rusiei în alegerile din SUA. Putin a înfuriat Europa utilizând rețelele sociale și alte tactici de război hibrid pentru a crea perturbări politice și a submina NATO și UE. Dar, după cum subliniază Rusia, nicio națiune nu se amestecă în politica altor țări la fel de mult ca Statele Unite.
O cale de urmat ar putea fi într-un acord reciproc conform căruia Occidentul și Rusia vor înceta să se amestece în treburile interne ale celeilalte părți.

Bârna din propriul ochi, nu paiul celuilalt

În al patrulea rând, Putin ar trtebui să se întoarcă puțin în timp. Și să o facă la modul serios. Corupția și eșecul comunismului au învins Imperiul Sovietic, nu Occidentul. El a condus Rusia către progres economic în prima parte a mandatului său. Trebuie să recunoască faptul că acest lucru îi luminează drumul, nu conflictul armat.

În cele din urmă, Putin vrea ca Rusia să fie respectă ca o mare putere. El simte că Occidentul refuză să recunoască faptul că Rusia a luptat cea mai mare parte a războiului la sol împotriva Germaniei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și a suferit cele mai multe victime. . Abordarea mândriei și a naționalismului este o chestiune de diplomație. S-ar putea să nu fie ușor să rezolvi asta, dar scopul este realizabil. Între timp, dacă Putin vrea mai mult credit pentru Rusia, istoricii ruși trebuie să-și traducă lucrările în engleză și să publice în Occident.

Interesele Ociidentului trebuie protejate

Rusia trebuie să se angajeze să evite utilizarea Nord Stream II ca pârghie politică pentru a influența politica europeană. Diplomația trebuie să stabilească ce înseamnă asta în practică.
De asemenea, Kremlinul trebuie să recunoască faptul că Occidentul acționează cu un front unit prin Statele Unite, NATO și UE și părți. Statele Unite trebuie să clarifice că Occidentul va face tot ce este necesar pentru a onora obligațiile în ceea ce privește articolul V al Tratatului NATO. Aceasta include creșterea puterii militare actuale în Europa, în special a puterii aeriene, care poate fi poziționată strategic destul de rapid. Considerăm că liniile clare de comunicare cu Rusia pot ajuta la evitarea confuziei sau a unor calcule greșite. Probleme precum desfășurarea de rachete trebuie să fie negociate.

Rusia trebuie, de asemenea, hacking-ului cibernetic criminal, pe așa-numiții „hackeri patrioți”, dar și grupurile criminale transnaționale care operează din Rusia.
În cele din urmă, și aceasta este o chestiune de diplomație care ar lua timp , Rusia și Occidentul ar trebui să încerce să găsească un teren comun care să recunoască amenințarea existențială reprezentată de ambiția Chinei de a stabili supremația militară și economică globală până în 2049. dacă Beijingul își realizează această ambiție, el ar deveni o amenințare existențială pentru ambele părți. Rusia nu se va alătura Occidentului într-o alianță împotriva Chinei, dar Occidentul poate influența Rusia împotriva alianței cu China.

„Problemele sunt, evident, mai complicate și nuanțate, dar aceste idei par de bun simț și pot ajuta la formarea unui cadru de negociere. Pentru Statele Unite, administrația Biden ar trebui să caute consultări și sprijin bipartizan, astfel încât Statele Unite să se poată prezenta ca un front unic. Simțim că Rusia percepe o slăbiciune strategică în polarizarea politică din SUA, iar unitatea ar întări forța SUA în relațiile cu Rusia”, notează National Interest.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola