Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Corpul pușcașilor marini al SUA ar putea să nu aibă un lider confirmat pentru prima dată în 164 de ani
Articole online

Corpul pușcașilor marini al SUA ar putea să nu aibă un lider confirmat pentru prima dată în 164 de ani

SUA

Corpul pușcașilor marini al SUA ar putea să nu aibă un lider confirmat pentru prima dată în 164 de ani

Mandatul actualului comandant al pușcașilor marini, generalul David Berger, expiră la 10 iulie, „moment în care acesta trebuie să părăsească funcția, indiferent dacă a fost numit un succesor”, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciului, maiorul Jim Stenger, pentru Military.com într-un e-mail trimis săptămâna trecută. Adjunctul și succesorul nominalizat al lui Berger, generalul Eric Smith, va ocupa postul în mod interimar, potrivit Insider

Eșecul confirmării lui Smith pentru a fi următorul șef al Corpului de Infanterie Marină se datorează faptului că Senatorul Tommy Tuberville, republican din Alabama, a blocat de unul singur confirmările din cauza politicilor Pentagonului privind concediile. Postul este cel mai înalt din armată care a resimțit până în prezent influența reținerii lui Tuberville, dar Departamentul Apărării a avertizat că sute de promovări de ofițeri ar putea fi perturbate în acest an.

„Până când un nou comandant va fi confirmat de Senat și numit în funcție, generalul Smith va fi comandant interimar, păstrând titlul și funcția de comandant adjunct”, a declarat Stenger.

Senatul a plecat joi seara în vacanța de 4 iulie și nu este programat să revină în sesiune decât în aceeași zi în care Berger se retrage, ceea ce face imposibilă confirmarea lui Smith înainte de plecarea lui Berger.

Joi, Comisia pentru Servicii Armate a Senatului a votat pentru a avansa nominalizarea lui Smith, dar mișcarea grupului va avea un efect redus în avansarea acesteia. În afară de absența de vară a Senatului, Smith se lovește acum de blocajul pe care Tuberville l-a menținut din februarie asupra tuturor ofițerilor generali.

În timp ce Senatul ar confirma în mod normal candidații necontroversați, cum ar fi Smith, rapid după ce Comitetul pentru Servicii Armate îi avansează, obiecția lui Tuberville de a accelera confirmarea generalilor și ofițerilor de pavilion înseamnă că pușcașii marini vor rămâne fără un lider confirmat de Senat pentru prima dată de când Archibald Henderson a murit în funcție în 1859, au declarat vineri jurnaliștilor membri ai comitetului.

Tuberville folosește o tactică procedurală cunoscută sub numele de „hold” pentru a bloca toate nominalizările pentru O-7 și mai sus, din cauza opoziției sale față de o politică a Pentagonului privind avortul dezvăluită la începutul acestui an. Politica permite membrilor serviciului să își ia concediu neimpozabil și să li se plătească cheltuielile de călătorie dacă trebuie să se îndepărteze de baza lor pentru a beneficia de un avort sau de alte servicii medicale de reproducere care nu sunt oferite de departament, cum ar fi fertilizarea in vitro.

În timp ce o reținere nu poate împiedica Senatul să confirme candidații, aceasta impune Camerei să voteze individual prin apel nominal pentru fiecare candidat în parte, în loc să îi confirme rapid prin vot vocal, așa cum face de obicei pentru ofițerii militari. Având în vedere că peste 250 de candidați sunt prinși în acest moment în blocajul lui Tuberville și se așteaptă ca aproximativ 650 să fie prinși până la sfârșitul anului, confirmarea lor individuală ar fi un proces de luni de zile, nepractic.

Între timp, senatorii se folosesc de proiectul lor anual de lege privind politica de apărare pentru a îndemna Pentagonul să explice legalitatea politicii de avort care se află în centrul luptei pentru confirmare.

Versiunea Legii de autorizare a apărării naționale, sau NDAA, avansată de comisie în această săptămână ar impune Pentagonului să furnizeze un raport Congresului privind „legalitatea, funcțiile de supraveghere și procesele” legate de politica de concediu pentru avort, potrivit unui rezumat publicat vineri.

Departamentul de Justiție a efectuat deja o analiză juridică a politicii Pentagonului

În timp ce republicanii care se opun politicii susțin că aceasta încalcă restricțiile legale privind utilizarea finanțării Pentagonului pentru avorturi, Departamentul de Justiție susține că aceste restricții se aplică doar la efectuarea efectivă a avorturilor și că politica Departamentului Apărării este în concordanță cu alte agenții guvernamentale, cum ar fi Corpul Păcii, care acoperă costurile aferente avorturilor.

Senatorii cer ca raportul să fie realizat până la 24 iulie, astfel încât să îl primească înainte ca întregul Senat să voteze asupra NDAA, au declarat vineri membrii comisiei. Informațiile din raport ar putea fi folosite pentru a acționa asupra politicii atunci când proiectul de lege va ajunge în plenul Senatului sau când va fi reconciliat cu versiunea Camerei, au declarat colaboratorii comisiei și senatorii.

Limbajul privind politica privind avortul se află în raportul care însoțește proiectul de lege, ceea ce înseamnă că nu este obligatoriu din punct de vedere juridic, dar și că legislatorii pot solicita Pentagonului să revină cu răspunsuri înainte ca proiectul de lege să devină lege.

Solicitarea unui raport cu privire la politica privind avortul a fost un compromis oferit de senatorul Joe Manchin, democrat din West Virginia, după ce senatorii au dezbătut și respins o măsură a senatorului Joni Ernst, republican din Iowa, care ar fi inversat complet politica Pentagonului, a declarat vineri reporterilor senatorul Tim Kaine, democrat din Virginia.

„A fost o discuție aprinsă și a durat mult timp”, a declarat Kaine despre dezbaterea cu ușile închise a comisiei privind politica cu privire la avort. 

Angajații comisiei au declarat că nu au niciun indiciu că includerea raportului în NDAA îl va determina pe Tuberville să renunțe la această reținere. Tuberville a declarat anterior că un vot al comisiei asupra politicii nu este suficient pentru a-l determina să schimbe cursul.

Acest lucru înseamnă că numărul șefilor interimari ar putea crește dincolo de Smith și pușcașii marini, un potențial la care au făcut aluzie angajații comisiei în timp ce au subliniat că au mai multe audieri de confirmare importante în program după vacanță.

Generalul Charles „C.Q.” Brown, actualul șef al Statului Major al Forțelor Aeriene, a fost numit pentru a-i lua locul generalului Mark Milley în calitate de viitor președinte al Statului Major Întrunit, lăsând conducerea Forțelor Aeriene neocupată. Mandatul lui Milley expiră la sfârșitul lunii septembrie.

Generalul James McConville, ofițerul superior al armatei, și amiralul Mike Gilday, șeful militar al marinei, vor ieși, de asemenea, la pensie în curând. Doar înlocuitorul lui McConville a fost numit public.

Registration

Aici iti poti reseta parola