Evenimentul Istoric > Articole online > Coronavirus își pune amprenta pe Săptămâna Modei de la Londra
Articole online

Coronavirus își pune amprenta pe Săptămâna Modei de la Londra

British Fashion Council (BFC), organismul ce reprezintă interesele industriei de modă din Marea Britanie, a anunţat săptămâna trecută că se aşteaptă ca numărul „companiilor media şi al comercianţilor cu amănuntul chinezi să fie considerabil redus din cauza restricţiilor de călătorie”.

Încercând să se adreseze totuşi şi clienţilor chinezi, „vom face tot ce este posibil pentru ca defilările să poată fi văzute de publicul care nu poate să călătorească şi explorăm alte parteneriate cu scopul de a creşte vizibilitatea acestor show-uri”, a declarat într-un comunicat Caroline Rush, directoarea BFC, citată de Agerpres.

Epidemia de Covid-19 a afectat deja peste 60.000 de persoane şi a provocat cel puţin 1.300 de morţi în China după apariţia sa în decembrie. Nouă cazuri au fost depistate în Marea Britanie.

Ca măsură de precauţie, acţiuni de curăţare în profunzime a principalului spaţiu în care vor avea loc defilările de modă din capitala britanică vor fi organizate în fiecare zi şi distribuitoare de soluţie hidroalcoolică, cu rol de dezinfectare, vor fi puse la dispoziţia spectatorilor.

Consacrați și debutanți

Totuși, personalităţile modei britanice se află pe afişul evenimentului, pentru a-şi prezenta colecţiile feminine toamnă-iarnă pentru sezonul 2020/2021, iar printre ele se află „regina modei punk-rock” Vivienne Westwood, vineri, şi Pam Hogg, duminică.

Alături de alte nume mari precum britanicii Chalayan, J.W. Anderson şi Victoria Beckham, francezul Roland Mouret şi sârboaica Roksanda Ilincic, îşi vor prezenta colecţiile şi tineri designeri proveniţi din incubatorul de talente Fashion East, precum Petar Petrov, un stilist bulgar de origine ucraineană, care şi-a lansat marca omonimă la Viena în 2009 şi care îşi va face debutul în acest an la evenimentul londonez.

O modă „mai verde”

Renunţând la New York Fashion Week, Tommy Hilfiger a ales să îşi prezinte colecţia la Londra, duminică, punând accent pe dimensiunea durabilă şi sustenabilă a creaţiilor sale.

La fel ca el, tot mai mulţi creatori sunt preocupaţi de impactul modei asupra mediului şi aleg să folosească materiale regenerabile şi să susţină artizanatul local. Această tendinţă se va reflecta în special în colecţiile mărcilor britanice Mulberry, Johnstons şi Elgin, dar şi Phoebe English, care îşi produce întreaga gamă doar în Anglia.

Marţi, tânăra creatoare Rosh Mahtani, fondatoarea brandului de bijuterii Alighieri, va primi „Premiul Elizabeth II pentru modă”, atribuit pentru al treilea an şi care recompensează „o abordare etică”, a subliniat BFC într-un comunicat.

Această londoneză care a crescut în Zambia, unde părinţii ei de origine indiană ţineau un magazin, realizează bijuterii în plăci de aur inspirate din „Divina Comedie” a lui Dante Alighieri, notează Agerpres.

Premiul Karl Lagerfeld

Atribuit pentru prima dată în acest an, un premiu Karl Lagerfeld pentru inovaţie va fi decernat luni, la un an de la moartea acestui star al modei haute-couture.

Sâmbătă şi duminică, London Fashion Week se va deschide parţial şi pentru publicul larg.

Contra sumei de 135 de lire sterline (162 de euro), pasionaţii de modă au putut să cumpere bilete care le permit să asiste la defilările brandurilor Temperley London, sâmbătă, şi De La Vali, duminică.

Dacă vor aprecia anumite creaţii vestimentare, spectatorii vor putea să le cumpere imediat după prezentările de modă, din magazine temporare deschise cu această ocazie.

Registration

Aici iti poti reseta parola