Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Ce spune Putin la moartea jurnalistului care cucerise lumea și fusese însurat de opt ori cu șapte femei
Articole online

Ce spune Putin la moartea jurnalistului care cucerise lumea și fusese însurat de opt ori cu șapte femei

„Preşedintele a apreciat mereu marele său profesionalism şi autoritatea sa jurnalistică indiscutabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al şefului statului rus, Dmitri Peskov, citat de agenţia de ştiri Ria Novosti.

Larry King a fost în special autorul unui interviu devenit celebru cu Vladimir Putin în 2000, la câteva luni după venirea sa la putere şi la puţin timp după naufragiul submarinului Kursk.

La momentul respectiv, preşedintele rus a fost foarte criticat pentru modul în care a gestionat drama care a dus la moartea celor 188 de membri ai echipajului.

Larry King l-a întrebat în acest context pe Vladimir Putin:

„Spuneţi-mi vă rog, ce s-a întâmplat cu submarinul?”.

Cu un surâs sfidător, liderul rus i-a replicat lapidar: „S-a scufundat”.

Mulţi în Rusia i-au reproşat această scenă, cu atât mai mult cu cât la momentul dramei el nu şi-a întrerupt imediat vacanţa.

Învins de COVID-19

Cunoscutul jurnalist american de televiziune Larry King, care a realizat mii de interviuri cu lideri, politicieni şi artişti pentru CNN şi alte posturi de televiziune, a murit la vârsta de 87 de ani.

King fusese spitalizat în Los Angeles, diagnosticat cu COVID-19.

A decedat la Cedars Sinai Medical Center, potrivit anunţului publicat pe Twitter de Ora Media, compania de producţie fondată de King.

„Timp de 63 de ani, pe platforme precum radioul, televiziunea şi media digitală, miile de interviuri, premii şi succesul global ale lui Larry rămân mărturie a talentului său unic şi statornic ca realizator”, se mai spune în mesaj.

S-a confruntat cu numeroase probleme de sănătate în ultimii ani, inclusiv un infarct aproape fatal în 2019, şi suferea de diabet.

Emisiunea Larry King Live, difuzată de CNN în perioada 1985-2010, în cadrul căreia King a intervievat lideri mondiali, artişti şi alte celebrităţi, a fost urmărită de milioane de telespectatori.

Aplecat asupra pupitrului de prezentator, cu mânecile suflecate şi purtând ochelari de vedere, King a transformat emisiunea pe care o realiza într-una dintre cele mai urmărite de pe CNN, combinând interviurile, discuţiile politice, dezbaterile pe teme de actualitate şi telefoane de la telespectatori.

Chiar şi în perioada sa de glorie, criticii l-au acuzat că nu se documentează riguros înaintea interviurilor şi că pune invitaţilor întrebări lejere, care oferă prilejul unor răspunsuri necontestate, prin care invitaţii îşi promovează propria imagine.

Intermediar, nu jurnalist

Jurnalistul a răspuns că nu se concentrează prea mult pe documentare întrucât doreşte să afle odată cu privitorii.

În plus, King a spus că niciodată nu a dorit să fie perceput ca un jurnalist.

„Datoria mea, aşa cum o văd eu, este de a fi un intermediar”, a declarat King pentru publicaţia Hartford Courant în 2007.

„Pun cele mai bune întrebări de care sunt în stare. Ascult răspunsurile. Încerc să urmăresc subiectul. Şi sper că publicul este cel care va trage concluziile.

Nu sunt aici ca să trag o concluzie. Nu sunt gazda unei talk-show improvizat…

Aşa că ceea ce încerc să fac este să prezint pe cineva în cea mai bună lumină posibilă”.

De-a lungul timpului, King a intervievat preşedinţi ai Statelor Unite începând cu Gerald Ford, lideri internaţionali precum liderul palestinian Yasser Arafat, prim-ministrul Israelului Iţhak Rabin, premierul britanic Tony Blair şi preşedintele sovietic Mihail Gorbaciov, precum şi celebrităţi din lumea divertismentului de la Bob Hope la Snoop Dogg.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola