Evenimentul Istoric > Articole online > Comuniștii au forțat nota în povestea de iubire dintre Nadia Comăneci și un mare fotbalist
Articole online

Comuniștii au forțat nota în povestea de iubire dintre Nadia Comăneci și un mare fotbalist

Fotografia realizată pe 16 martie 1983 în vestiarul echipei de fotbal Universitatea Craiova a aprins imaginația multor români, iar Securitatea și responsabilii cu propaganda ai Partidului Comunist au crezut că e momentul ca regimul Ceaușescu să dea o lovitură de imagine.

Fotografia a alimentat și mai mult zvonurile potrivit cărora Ion (Gheorghiță) Geolgău și Nadia Comăneci ar fi format un cuplu.

Poza e realizată în vestiarul Universității Craiova, după 1-0 cu Kaiserslautern, rezultat în urma căruia „Știința” s-a calificat în semifinalele Cupei UEFA.

După meci, olteniiau ascultat în premieră „Oltenia Eterna Terra Nova”, scris de Adrian Păunescu, cântec care a devenit imnul clubului.

Printre eroii de atunci ai trupei din Bănie s-a aflat și Nadia Comăneci, care s-a așezat, în vestiar, chiar lângă Ion Geolgău!

Ani la rând, lumea s-a întrebat cum a ajuns Nadia Comăneci în anturajul Universității Craiova, dar și dacă a existat cu adevărat o poveste de iubire între ea și Ion Geolgău.

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola