Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Comoara din mormântul prințului războinic picenian
Articole online

Comoara din mormântul prințului războinic picenian

Potrivit Cambridge.org, mormântul a fost găsit când o nouă arenă sportivă din Valea râului Nevola se afla în faza de proiectare.

Soprintendenza Archeologia Marche și municipalitatea Corinaldo au permis ArcheoNevola, un proiect al Universității din Bologna, să efectueze o inspecție aeriană neinvazivă, lucrări geofizice și apoi să efectueze o săpătură arheologică înainte de începerea construcției.

Mormântul a acoperit o suprafață de aproximativ jumătate de acru de teren cu trei șanțuri mari inelate, unde au fost făcute și înmormântări romane ulterioare și poate că a fost înconjurat de un șanț și acoperit de o movilă.

Centrul inelului a fost excavat și s-au recuperat un car de război cu roți de fier, o cască de bronz, vase de bronz, un mare depozit de arme din fier, împreună cu alte comori.

Carul este remarcabil, deoarece fierul nu era disponibil la vremea respectivă.

Un borcan mare din ceramică importat din vechea Daunia (acum nordul Apuliei, în sudul Italiei) a fost găsit, de asemenea, indicând că proprietarul mormântului era un om bogat și puternic.

Mormântul vorbește și despre comerțul care se făcea cu regiunea Apuliană din călcâiul cizmei Italiei de pe coasta Mării Adriatice.

Din păcate, proprietarul mormântului a fost găsit, unii cercetători crezând că a fost îngropat atât de aproape de suprafață încât rămășițele sale au fost împrăștiate pe câmp de-a lungul a sute de ani de arat.

Unele fragmente de os găsite în groapă vor fi testate ADN pentru a afla dacă decedatul a fost bărbat sau femeie.

Archeologynewsnetwork.com ne spune că Federica Boschi, profesor de geofizică aplicată arheologiei la Universitatea din Bologna și director al șantierului a remarcat:

„Este unul dintre cele mai mari morminte găsite vreodată după cel al reginei piceniene din Sirolo și este aproape pe granița de nord a zonei locuite de Piceni, înainte de romani, care a inclus Marche și o parte din Abruzzo”.

Tipurile variate de relicve găsite indică relațiile celor bogați și puternici de-a lungul Italiei.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola