Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Comoara din mormântul prințului războinic picenian
Articole online

Comoara din mormântul prințului războinic picenian

Britannica.com arată că etruscii, italieni preromani care au trăit în jurul anului 700 î.Hr., au avut contact cu grecii care făceau tranzacții cu Egiptul și Orientul Mijlociu.

Picenii au importat de la ei arta și ceramică în stil asiatic și au dus-o în zona mediteraneană. Toată lumea dorea noul stil și ceramica din Italia a început să arate asiatică.

Perioada orientalizării etrusce a durat din secolul al VII-lea î.Hr. până în secolul I î.Hr., când romanii au absorbit cultura etruscă, iar istoricii cred că perioada orientalizării Piceni a avut loc aproximativ în același timp.

Mormântul reginei Sirolo era plin de bunuri funerare, comparabile cu cele găsite în mormântul războinicului picenian.

El a fost descoperit în 1989 și consta din două care; o colecție de chihlimbar și fildeș, o canapea folosită pentru luatu-l mesei; un ulcior de vin; un trepied de bronz; sulițe de fier și o rochie funerară, sandale, pandantive și fibule asortate.

Multe dintre moaștele acestui mormânt sunt expuse la Muzeul de Stat Antiquarium Numana din provincia Ancona, care a fost odinioară populată de poporul Piceni.

Nu se știu prea multe despre cultura Piceni. Potrivit britannica.com, Piceni au fost războinici care au lăsat foarte puține rămășițe culturale, dar au reușit să întrețină un comerț de durată cu grecii.

Oamenii antici îmbrăcați în lână, bărbații purtând frecvent armuri și având arme alături. Femeile purtau torsuri, brățări și pandantive din bronz sau fier.

 

Sursa AICI

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola