Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Cimitirul subacvatic din Egipt. Arheologii au descoperit o amuletă de aur
Articole online

Cimitirul subacvatic din Egipt. Arheologii au descoperit o amuletă de aur

O șansă rară

Nava este numită galeră, fiind vorba despre un tip de navă cu o pânză mare care este propulsată la viteze mari de către o echipă. „S-a scufundat după ce s-a lovit de grupurile statuare uriașe din templul Amun care a fost distrus în totalitate, în secolul al II-lea î.Hr.”, a declarat o echipă de arheologi.

„Descoperirea unei galere este extrem de rară”, a declarat Franck Goddio, președintele Institutului European de Arheologie Subacvatică. Nava a fost construită cu o anumită tehnică, prin care bucățile de lemn cu proeminențe erau așezate în bucăți de lemn cu găuri. Rezultatul era o navă realizată din secțiuni de lemn care se întrepătrund ca un puzzle. Nu este clar dacă această navă transporta marfă atunci când s-a scufundat.

În locul unde a fost găsită nava, arheologii au descoperit și un cimitir care era folosit cu 2.400 de ani în urmă. Printre rămășițele găsite se aflau piese de ceramică pictate manual și o amuletă de aur care îl înfățișează pe Bes, un zeu egiptean asociat cu nașterea și fertilitatea.

Egiptul preia tradițiile grecești

Cimitirul a fost acoperit de o grămadă de roci care au fost folosite în lumea antică, în mod obișnuit, pentru a marca locațiile înmormântărilor. Orașul antic în care s-au făcut descoperirile era cunoscut sub numele de Thonis pentru locuitorii săi egipteni și Heracleion pentru locuitorii săi greci. Prin urmare, arheologii din zilele noastre îl numesc Thonis-Heracleion.

O serie de cutremure au dus la scufundarea treptată a orașului, până când, în urmă cu 1.000 de ani a fost înghițit de apă complet. Orașul a înflorit într-un moment în care mulți greci veneau în Egipt și își aduceau și tradițiile culturale cu ei. În 332 î.Hr., Alexandru cel Mare a cucerit Egiptul și o linie de conducători descendenți ai unuia dintre generalii care urmau să conducă Egiptul timp de trei secole.

Registration

Aici iti poti reseta parola