Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Xi Jinping e în pericol! Luptă crâncenă pentru putere la Beijing!
Articole online

Xi Jinping e în pericol! Luptă crâncenă pentru putere la Beijing!

Liderul chinez are probleme în interiorul partidului

Și, totuși, asta se întâmplă, iar analiștii afirmă popularitatea de care se bucură materialul reflectă lupta intensă dintre diferitele facţiuni din Partidul Comunist Chinez şi impactul acestei lupte asupra guvernării lui Xi.
Experții chinezi au spus că Xi ar putea ar putea avea greutăți în încercarea sa de a obține un al treilea mandatla Congresul Partidului Comunist Chinez din această toamnă. Asta deși Xi a modificat cu succes statutul partidului în 2018 pentru a elimina limitarea numărului de mandate.

„Articolul de 40.000 de cuvinte enumera greșelile pe care Xi Jinping le-a făcut în politică, economie și diplomație. Este un rezumat al guvernării lui Xi în ultimii nouă ani”, le-a declarat Li Hengqing, expert în China la Institutul pentru Informații și Strategie din Washingtonziariștiulor de la The Epoch Times.

„După 2018, am spus cu toții că nu există nicio forță care să-l împiedice pe Xi să preia un al treilea mandat. Acum, putem vedea că situația nu este atât simplă și nu este clar dacă poate obține voturile necesare”, a adăugat Li.
„Articolul a circulat pe scară largă în interiorul și în afara Chinei. Chiar și câțiva prieteni din China continentală mi l-au transmis… Asta arată că fracțiunile PCC împotriva lui Xi luptă pentru a-l opri să continue în această funcție.”

Xi a devenit liderul Chinmei în noiembrie 2012 și a câștigat al doilea mandat în octombrie 2017. Versiunea anterioară a statutului Partidului Comunist Chinez limita conducerea partidului la două mandate, ceea ce l-ar fi obligat pe Xi să se retragă în 2022. Modificările îi permit, însă, să conducă țara mai departe dacă își poate asigura sprijinul conducerii partidului.

Articolul care i-a luat somnul lui Xi

Pe 19 ianuarie, un necunoscut care semnează „Ark and China” a publicat un articol intitulat „Evaluate Xi Jinping Objectively” pe blogurile chinezești din afara țării. Materialul a devenit viral în rândul cititorilor din China.

Agenția Centrală de Știri (CNA) din Taiwan a anunțat pe 9 februarie că oamenii din China au răspândit articolul pe scară largă, deși regimul chinez l-a cen zurat.

Articoilul trece în revistă prestația lui Xi în ultimul deceniu în ceea ce privește campania anticorupție, eradicarea religiei, abuzurile împotriva drepturilor omului, supravegherea și controlul oamenilor, îmbunătățirea propagandei, revizuirea manualelor de istorie pentru copii, întărirea întreprinderilor de stat și suprimarea sectorului privat, conflictele cu lumea occidentală și influențarea țărilor în curs de dezvoltare prin risipirea vistieriei naționale.

„În prezent, are dificultăți de a-și continua conducerea. Anul 2022 va fi cel mai mare punct de cotitură din cariera lui”, a scris autorul. „Chiar dacă își va asigura în mod miraculos încă un mandat, se va confrunta cu mai multe dificultăți și un eșec complet înainte de 2027”, notează site-ul zerohedge.com.

Registration

Aici iti poti reseta parola