Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > China și-a creat o armată de Spioni deghizați în pescari
Articole online

China și-a creat o armată de Spioni deghizați în pescari

Informația a fost furnizată Radio Free Asia (RFA), care aparține United States Agency for Global Media, agenție a guvernul SUA.

Intitulat „Demascarea Miliției Maritime a Chinei”, raportul se referă la compania Sansha Fisheries Development Co., cu sediul în insula Hainan, regiunea cea mai sudică a Chinei.

Înființată în februarie 2015, Sansha Fisheries este o companie de stat care desfășoară activități de pescuit la scară industrială în Marea Chinei Meridionale.

Totuși, după ce a analizat datele oficiale ale guvernului chinez, inclusiv registrele întreprinderilor și contractele cu terțe părți, RFA susține că „navele companiei sunt angajate în acțiuni care depășesc sfera pescuitului”.

În realitate, compania de pescuit operează ca o acoperire pentru o forță din umbră, cunoscută ca Miliția Maritimă din Sansha City”, potrivit RFA.

Se crede că Miliția Maritimă își are sediul în Woody Island (Insula Yongxing), cea mai mare din arhipelagul Paracel din Marea Chinei de Sud.

Ea a fost înființată în 2013, cu scopul de a proteja revendicările maritime în regiune, unde Beijing duce o luptă pentru influență cu Malaysia, Filipine, Taiwan și Vietnam.

Miliția este o adevărată Armată

Astăzi, se crede că Miliția Maritimă dispune de o sută de nave și aproape două mii de membri.

Potrivit RFA, Sansha Fisheries Development este cunoscută pentru că acordă prioritate angajării veteranilor Armatei Populare Chineze.

Mai mult, un număr de contracte de servicii semnate între compania de stat și furnizori terți includ clauze de „protejare a secretelor de stat”, care în mod obișnuit se referă la programe clasificate ale armatei și serviciilor secrete chineze.

În ultimii ani, cel puțin două dintre navele companiei au fost utilizate pentru a testa sisteme de informații clasificate și sisteme de comandă și comunicare, care „le-au transformat în platforme mobile de comunicații și supraveghere capabile să transmită informații către autoritățile de pe continent”, potrivit RFA.

Regimul chinez respinge aceste acuzații. Raportul RFA citează o parte dintr-o declarație a ambasadei chineze din Filipine, care afirmă că „nu există o Miliție Maritimă chineză, așa cum se afirmă.”

Registration

Aici iti poti reseta parola