Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Cercetătorii au descoperit strămoși necunoscuți anterior de istorie
Articole online

Cercetătorii au descoperit strămoși necunoscuți anterior de istorie

Dovezile aduse de un nou studiu

Japonia antică poate fi împărțită în trei perioade: perioada Jomon a fost o perioadă în care populația era de vânători-culegători, pricepuți la olărit, perioada Yayoi este cea în care fermierii au migrat în Japonia din Asia de Est și au dezvoltat agricultura și perioada Kofun atunci când Japonia a început să prindă contur.

Cercetările anterioare au sugerat că cele două origini ale Japoniei moderne erau primii vânători-culegători care au trăit în perioada Jomon și fermierii care au migrat în Japonia în perioada Yayoi. În prezent, o analiză a ADN-ului descoperit în oasele antice au dezvăluit o a treia perioadă, cea intitulată Kofun.

„Suntem foarte încântați de descoperirile noastre cu privire la structura populației japoneze”, a declarat autorul studiului, Shigeki Nakagome, profesor asistent la Școala de Medicină de la Trinity College din Irlanda. „Credem că studiul nostru demonstrează noi componente care nu puteau fi văzute doar din datele moderne”.

La începutul perioadei Yayoi a existat un aflux de oameni veniți din China sau Coreea care aveau cunoștințe în agricultură. Acești oameni au introdus agricultura în Japonia, ceea ce a dus la dezvoltarea primelor clase sociale și a conceptului de proprietate funciară.

Trecându-se la perioada Kofun, în care au apărut primii lideri politici și s-a format o singură națiune care a devenit, ulterior, Japonia modernă, nu este clar dacă această tranziție a fost rezultatul unei migrații de masă sau doar o continuare a perioadei anterioare.

Rescrierea istoriei Japoniei

În noul studiu, rezultatele au arătat că al treilea grup distinct de strămoși japonezi au migrat în țară în perioada Kofun, provenind din Asia de Est. Descoperirile echipei nu au fost surprinzătoare pentru istorici deoarece mult bănuiseră că acest grup de strămoși ar fi existat.

„ Dovezile arheologice au sugerat trei etape ale migrației, însă ultima a fost mai mereu ignorată”. Mikael Adolphson, profesor de istorie la Universitatea din Cambridge, care nu a fost implicat în studiu, a declarat că: „Această nouă descoperire confirmă ceea ce mulți dintre noi știam, dar este bine că acum obținem dovezi și din domeniul medical”.

Cu toate acestea, studiul nu aduce în lumină dacă migrația populației din Asia de Est a contribuit la trecerea de la agricultură la un stat imperial în perioada Kofun.  „Persoanele nu au fost îngropate în locuri asemănătoare cu cele rezervate persoanelor cu rang înalt, ceea ce înseamnă că aceștia aveau un rang inferior”, a spus Nakagome. „ Pentru a vedea dacă această ascendență a jucat un rol cheie în tranziție, trebuie să observăm oamenii cu un rang mai înalt.”

Nakagome și echipa sa sunt încântați că au contribuit la scrierea istoriei Japoniei și speră că descoperirile acestea pot deschide calea unor descoperiri ulterioare. Este foarte important să cunoaștem „de unde am venit și care este istoria propriilor strămoși”, a spus el.

Registration

Aici iti poti reseta parola