Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Centru ritual roman descoperit lângă Northampton
Articole online

Centru ritual roman descoperit lângă Northampton

templu

Arheologii de la Muzeul de Arheologie din Londra au descoperit un centru ritual roman în timpul unor săpături efectuate în apropiere de Northampton, Anglia. 

Centru ritual roman descoperit lângă Northampton

Echipa a excavat situl în vederea pregătirii unui nou proiect de construcție de locuințe în satul Overstone, situat la șase kilometri de Northampton.

Dovezile de activitate umană din sit se întind pe o perioadă de peste 2.000 de ani, din epoca bronzului până în perioada romană.

Cea mai veche descoperire este un tumul din Epoca Bronzului, o formă de movilă funerară care datează din perioada cuprinsă între 2.000 și 1.500 î.Hr. Deși nu au fost găsite rămășițe umane în tumul, echipa a descoperit cinci urne funerare din Epoca Bronzului, fără bunuri funerare sau rămășițe umane asociate.

Simon Markus de la muzeul amintit anterior a declarat pentru BBC:

„Faptul că nu au fost plasate rămășițe umane în interiorul tumulului sugerează că acesta ar fi putut avea o utilizare mai degrabă simbolică decât funcțională”, adăugând: „”aceste asociații preexistente i-au determinat pe oamenii din epoca bronzului să aleagă acest loc pentru construirea unui monument ritual”.

Echipa a descoperit, de asemenea, fundațiile unei clădiri romane care datează din perioada 43-410 d.Hr. Clădirea are două încăperi identificabile, dintre care una are scări, și a fost decorată cu tencuieli pictate și ornamentate.

Cercetătorii sugerează că structura nu a avut o utilizare funcțională și este posibil să fi fost un altar asociat cu un izvor din apropiere. Romanii au construit adesea sanctuare și temple în toată Marea Britanie.

În apropiere au fost descoperite, de asemenea, cantități mari de ceramică și mai multe rezervoare de apă, care conțineau resturi organice vechi de 2.000 de ani de flori de salcie, pini, coji de nucă și un pantof de piele complet.

Muzeul plănuiește să continue săpăturile în sit și va efectua studii suplimentare asupra resturilor de mediu păstrate până în primăvară.

descoperire

Registration

Aici iti poti reseta parola