Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Cele 100.000 de crime naziste de la Babi Iar
Articole online

Cele 100.000 de crime naziste de la Babi Iar

Până când capitala ucraineană a fost eliberată de Armata Roşie în noiembrie 1943, aproximativ 100.000 de oameni au fost ucişi în râpa Babi Iar, care se traduce prin „Defileul babei”.

Printre victime s-au numărat şi prizonieri de război, partizani, romi şi bolnavi psihici.

Defileul este considerat cea mai mare groapă comună din Europa.

Comemorarea

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier se află, miercuri, în Ucraina pentru comemorarea crimelor comise de Germania nazistă în timpul Celui de-Al Doilea Război Mondial, relatează dpa.

O ceremonie de depunere de coroane de flori în satul Koriukivka şi un discurs pentru a comemora 80 de ani de la masacrul cetăţenilor evrei la Babi Iar sunt planificate.

La Koriukivka, se aşteaptă ca Steinmeier să reamintească cea mai mare dintre aşa-numitele „acţiuni punitive” comise de către ocupanţii germani împotriva civililor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

La începutul lunii martie 1943, în jur de 6.700 de persoane au fost ucise acolo de un comando special SS ca răspuns la acţiunile partizanilor sovietici.

Satul este situat la aproape 180 de kilometri nord-est de Kiev în regiunea Cernihiv, la aproximativ 30 de kilometri de graniţa cu Rusia.

După ceremonia de depunere de coroane şi o vizită la muzeul oraşului, preşedintele federal şi soţia sa, Elke Buedenbender, vor de asemenea să discute cu elevii, profesorii şi lideri locali din Koriukivka.

După amiază, este planificată ceremonia de comemorare la Babi Iar.

Acum mai bine de 80 de ani, Germania lui Hitler a invadat Uniunea Sovietică în timpul Celui de-Al Doilea Război Mondial.

Cu 27 milioane de morţi, ţara comunistă a înregistrat cel mai mare număr de victime în Europa, aminteşte Agerpres.

Registration

Aici iti poti reseta parola