Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Cel mai nou și mai mare portavion britanic s-a defectat în a doua zi a unei misiuni în SUA
Articole online

Cel mai nou și mai mare portavion britanic s-a defectat în a doua zi a unei misiuni în SUA

portavion

Cel mai nou și mai mare portavion britanic s-a defectat în a doua zi a unei misiuni în SUA

HMS Prince of Wales, un portavion în valoare de 3 miliarde de lire sterline (3,5 miliarde de dolari), a suferit duminică o problemă mecanică și rămâne în apropierea bazei sale de la Portsmouth, pe coasta sudică a Regatului Unit.

Portavionul, care a deținut rolul de navă de comandă pentru NATO din ianuarie 2022, se afla în a doua zi a ultimei sale desfășurări.

Misiunea urmează să ducă Prince of Wales, unul dintre cele două portavioane din clasa Elizabeth menite să revitalizeze Marina Regală, în porturi din SUA, Canada și Caraibe.

Duminică, scafandrii investigau defecțiunea tehnică a navei, care este probabil o elice deteriorată, potrivit site-ului independent de știri și analize Navy Lookout.

„Nava primește sprijin extern pentru investigațiile în curs”, a declarat duminică un purtător de cuvânt al Marinei Regale.

„După ce a plecat cu succes din Portsmouth, HMS Prince of Wales rămâne în zona de exerciții de pe Coasta de Sud”, a adăugat purtătorul de cuvânt. „Ne așteptăm ca ea să își continue desfășurarea Westlant 22 așa cum a fost planificat în zilele următoare”.

Aceasta nu este prima dată când nava de 65.000 de tone a suferit probleme tehnice de când a intrat în serviciu în 2019

La sfârșitul anului 2020, a fost blocată în Portsmouth după ce o cameră a motoarelor inundată a dus la daune electrice.

Portavionul, care are un echipaj de 1.600 de persoane, a petrecut mai puțin de 90 de zile pe mare în primii doi ani de serviciu, după ce a suferit mai multe probleme, potrivit The Guardian.

Marina Regală nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Insider.

Registration

Aici iti poti reseta parola