Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Cea mai mare operațiune de căutare maritimă efectuată în Australia s-a încheiat după 50 de ani
Articole online

Cea mai mare operațiune de căutare maritimă efectuată în Australia s-a încheiat după 50 de ani

nava

Cea mai mare operațiune de căutare maritimă efectuată în Australia s-a încheiat după 50 de ani

O investigație CSIRO a confirmat locația epavei MV Blythe Star, la aproape 50 de ani după ce s-a scufundat în largul coastei Tasmaniei.

La 13 octombrie 1973, în timp ce efectua o călătorie de rutină de la Hobart la King Island, nava a început să dezvolte o înclinare la tribord înainte de a lua apă și de a se răsturna.

Zece membri ai echipajului s-au îmbarcat pe o plută de salvare gonflabilă și au petrecut nouă zile pe mare, în condiții meteo din ce în ce mai nefavorabile, înainte de a ajunge la țărm. Un membru al echipajului a murit pe mare.

Ceilalți nouă au încercat să iasă pe jos din locul de debarcare din Deep Glen Bay, în Peninsula Forestier, în timpul căruia alți doi membri ai echipajului au murit, probabil din cauza epuizării și a hipotermiei.

Ei au fost salvați abia la 26 octombrie, aproape două săptămâni mai târziu, după ce un mic grup de supraviețuitori a ieșit pe jos și a găsit un drum unde au făcut semn unui automobilist care trecea.

Nicio urmă a navei nu a fost găsită timp de zeci de ani, în ciuda unei căutări maritime semnificative

Dar cercetătorii de la CSIRO și de la Universitatea din Tasmania au descoperit acum epava MV Blythe Star la aproximativ 10,5 km vest de South West Cape din Tasmania.

Grupul studia o alunecare de teren submarină când a făcut descoperirea luna trecută, folosind date cartografice și imagini video pentru a confirma că este vorba despre MV Blythe Star.

Epava era acoperită de o creștere minimă de alge și alge marine, iar pupa era avariată și timoneria lipsea. Au fost filmați raci, bancuri de pești și mai multe foci cu blană înotând în jurul epavei.

CSIRO a declarat că este încântat să confirme locul de odihnă final al navei, punând capăt unui mister de 50 de ani.

Tragedia a dus la adoptarea unor legi maritime importante în Australia, inclusiv la introducerea unui sistem de raportare a poziției maritime, care a îmbunătățit semnificativ siguranța pe mare.

Catherine King, ministrul pentru infrastructură, transporturi, dezvoltare regională și administrație locală, a declarat că naufragiul a fost un memento al pericolelor cu care se confruntă lucrătorii din domeniul maritim.

Registration

Aici iti poti reseta parola