Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Cea mai în vârstă legendă a Hollywood-ului s-a stins la 104 ani
Articole online

Cea mai în vârstă legendă a Hollywood-ului s-a stins la 104 ani

Olivia de Havilland, care a împlinit 104 ani pe 1 iulie, a murit din cauze naturale dumincă la domiciliul ei din Paris. Ea i-a supravieţuit surorii sale, Joan Fontaine, de asemenea actriţă, decedată în decembrie 2013 la 96 de ani.

Cele două surori au împărtăşit o puternică rivalitate personală, amplificată de faptul că ambele au candidat în 1941 la Oscarul pentru cea mai bună actriţă, primit de Joan Fontaine pentru interpretarea sa din „Suspicion” în detrimentul lui Havilland, care era în competiţie cu „Hold back the dawn”, notează Agerpres.

Revanșa

Olivia de Havilland avea să-şi ia revanşa cu două premii Oscar, deşi personajul cu care va rămâne pentru totdeauna în memoria iubitorilor de film este cel al blândei Melania din „Gone with the wind” (Pe aripile vântului, 1939) pentru care a primit doar o nominalizare pentru cel mai bun rol secundar.

Stabilită de mulţi ani la Paris, Olivia a apărut pentru ultima oară în public în iunie 2006, când a plecat la Hollywood unde i s-a organizat o ceremonie de omagiere.

După perioada de aur, aveau să apară alte nume mari ale filmului.

Mulţi dintre aceşti actori îşi continuă activitatea şi rămân încă ataşaţi cinematografiei de calitate, precum Sophia Loren (85 de ani), Robert Redford (83 de ani), Jane Fonda (82 de ani) sau Dustin Hoffman (82 de ani).

Citește și Cenzura a sancționat Pe Aripile Vântului

Registration

Aici iti poti reseta parola