Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Cenzura a sancționat Pe Aripile Vântului pentru scena filmată pe 27 iunie
Articole online

Cenzura a sancționat Pe Aripile Vântului pentru scena filmată pe 27 iunie

Victor Fleming, cel care a regizat Pe Aripile Vântului, a filmat scena folosind și alternativa „Sincer, draga mea, nu-mi pasă”, în cazul în care cenzorii filmului ar fi obiectat la cuvântul „al naibii” (damn – în engleză).

Cenzorii au aprobat filmul, dar l-au amendat pe producătorul David O. Selznick cu 5.000 de dolari pentru includerea înjurăturii în forma finală, scrie history.com.

Citește și Dar cu Pe Aripile Vântului ce au avut?

Filmarile celebrei epopei au fost o epopee

La început, studiourile de la Hollywood nu au fost interesate de a adapta romanul lui Margaret Mitchell pentru film.

Până la urmă, producătorul David O. Selznick a cumpărat drepturile de autor ale romanului după o lună de la apariția cărții. A plătit atunci, în iulie 1936, suma de 50.000 de dolari.

Au urmat apoi doi ani în care producătorii au pornit în căutarea actorilor potriviți pentru rolurile principale. De la bun început, Selznick l-a dorit pe Clark Gable în rolul lui Rhett Butler.

După ce l-a găsit pe Rhett, a început să o caute pe Scarlett.

A dat anunțuri în toate ziarele din America și sute de fete s-au prezentat la casting, însă Scarlett nu a fost găsită.

Ulterior, Selznick a povestit că acel casting, care l-a costat 100.000 de dolari, a fost complet inutil pentru producția filmului, dar s-a ales cu o publicitate nemaiîntâlnită.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola