Evenimentul Istoric > Articole online > Kirk Douglas la 103 ani, pe genunchiul norei sale
Articole online

Kirk Douglas la 103 ani, pe genunchiul norei sale

„Tipul asta de pe genunchiul meu are 103 ani!!!! La mulţi ani Pappy!!! Te iubesc din toată inima”.

Legendarul artist american s-a născut pe 9 decembrie 1916, la New York, sub numele Issur Danielovitch Demsky.

În 1996 a suferit un accident vascular cerebral în urma căruia s-a recuperat, însă capacitatea de a vorbi a fost afectată.

De atunci, este supravegheat în permanenţă de o asistentă.

În urmă cu un an, kirk Douglas a fost fotografiat de unul dintre nepoţii lui, Cameron, în timp ce se odihnea pe o saltea într-un cort.

„Acest om uimitor mă inspiră în atât de multe feluri. În camping la 102 ani“, a scris atunci Cameron, folosind hashtag-ul „spartacus“.

Trei nominalizări la Oscar

De-a lungul unei cariere care se întinde pe şapte decenii, Kirk Douglas a primit trei nominalizări la Oscar, precum şi un premiu onorific din partea Academiei de Film americane în 1996.

El este cunoscut pentru rolurile din Spartacus (1960) şi 20.000 Leagues Under The Sea (1954).

El a jucat de asemenea în numeroase filme western, între care Along The Great Divide (1951) şi Lonely Are The Brave (1962).

Ultimul rol pe marele ecran a fost cel din Illusion, în 2004, iar în 2008 a apărut în filmul de televiziune Empire State Building Murders.

Kirk Douglas este căsătorit cu Anne Buydens, cea de-a doua soţie, de 65 de ani, şi are şapte nepoţi – Cameron Douglas din căsătoria lui Michael cu Diandra Luker, Carys Zeta Douglas şi Dylan Michael Douglas din căsătoria lui Michael cu Zeta-Jones şi Tyler, Kelsey, Ryan şi Jason Douglas, copiii fiului său Peter

Registration

Aici iti poti reseta parola