Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Ce se mai întâmplă cu Notre-Dame, simbolul creștinismului Franței
Articole online

Ce se mai întâmplă cu Notre-Dame, simbolul creștinismului Franței

Suma de 842,8 milioane de euro, colectată datorită donatorilor francezi şi străini, „permite să vedem viitorul cu încredere”, a declarat generalul Jean-Louis Georgelin, în faţa unei comisii a Senatului francez, fiind întrebat în legătură cu stadiul lucrărilor şi „transparenţa” finanţării.

Gigantul energetic francez Total a contribuit cu 100 de milioane de euro, la fel ca şi Fundaţia Bettencourt, o structură de sponsorizare a moştenitorilor fondatorului grupului de cosmetice L’Oréal, a cărei sumă de donaţie nu a fost precizată.

Calendarul lucrărilor prevede o redeschidere în 2024, a reafirmat generalul.

Pe de altă parte, lucrările referitoare la împrejurimile Notre-Dame din Paris ţin de „responsabilitatea primăriei din Paris” şi „probabil nu vor începe până în 2025”, ceea ce implică regândirea „accesului temporar la catedrală pentru turişti, în special în timpul Jocurilor Olimpice”, pe care Parisul le va găzdui peste trei ani.

Intemperiile, lucrările neprevăzute, întreruperile (limitate) din cauza pandemiei de Covid şi mai presus de toate numeroasele măsuri şi amenajări legate de reducerea emanaţiilor de plumb au provocat unele întârzieri şi costuri suplimentare.

O evaluare finală a costului lucrărilor va fi anunţată până la sfârşitul anului.

Registration

Aici iti poti reseta parola