Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Ce s-a întâmplat cu moștenirea lui Albert Einstein după moartea sa
Articole online

Ce s-a întâmplat cu moștenirea lui Albert Einstein după moartea sa

Geniul cu probleme în copilărie

Einstein s-a născut la 14 martie 1879, la Ulm, Germania, în tinerețe confruntându-se cu unele adversități la școală deoarece nu putea rosti o propoziție până la sfârșit. După ce și-a finalizat studiile în Elveția și a devenit cetățean al acelei țări, Einstein a dat viață unora dintre cele mai inovatoare teorii și descoperiri.

În 1940 a devenit cetățean american și a locuit în Princeton, New Jersey, unde a predat la renumita universitate a orașului. Albert Einstein a rămas în New Jersey pentru tot restul vieții sale, murind pe 18 aprilie 1955, la vârsta de 76 de ani.

Cu un an înainte ca Einstein să moară acesta și-a scris un testament, specificând ce se va întâmpla cu finanțele și alte bunuri după moartea sa. Rămas fără soție și cu o relație tensionată cu copiii săi, în casa din New Jersey, Albert Einstein locuia împreună cu secretara sa, Helen Dukas și cu fiica vitregă, Margot.

Mare parte din averea sa a fost oferită asociatului său Nathan Otto și a secretarei sale, Helen Dukas. După moartea sa, unele dintre obiectele sale de valoare și alte 75.000 de lucrări de-ale sale au fost lăsate Universității Ebraice din Ierusalim.

Testamentul final al lui Einstein

Violonist talentat de tânăr, vioara lui pe care o iubea i-a lăsat-o moștenire nepotului său Bernhard. Mai multe lucruri au fost oferite și fiicei sale vitrege, Margot Einstein, fiica fostei sale soții Elsa. În cea mai mare parte, banii moșteniți de fiii săi au fost oferiți încă de la un testament anterior divorțului de prima sa soție și de mama copiilor săi, Mileva. Einstein a spus că banii proveniți în urma Premiului Nobel vor merge direct către ea.

În 1948, Mileva a murit, iar restul banilor au fost împărțiți fiilor săi. Testamentul final nu a inclus altă moștenire pentru cei doi. De fapt, cea mai mare parte din moștenirea sa a fost lăsată pe seama celor doi colegi ai săi. Câțiva ani mai târziu, nepoata lui a cerut fonduri pe care universitatea putea să i le ofere, lucru pe care l-a făcut mult timp după moartea lui Einstein. Cu toate acestea, încercarea ei nu s-a finalizat așa cum și-a dorit, murind fără a avea parte de vreo moștenire, în 2011.

Registration

Aici iti poti reseta parola