Evenimentul Istoric > Articole online > România regală > Ce a constatat Serviciul Sanitar la cramele Carmel ale lui Herș Șloimovici
Articole online

Ce a constatat Serviciul Sanitar la cramele Carmel ale lui Herș Șloimovici

bucurestiul-interbelic-partea

Herș Șloimovici a introdus apel la Tribunalul Ilfov pentru a cere anularea amenzii.

Până când Justiția se va fi pronunțat asupra temeiniciei apelului introdus de comerciantul vinar din str. Antim, nu este lipsit de interes să reproducem aci constatările d-lui dr. Mihail Petrescu, medicul circ. Sanitare Uranus, care sunt consemnate în procesul verbal nr. 102 dresat după o descindere la pivnițele Herș Șloimovici.

Iată ce a găsit medicul la acea întreprindere de vinuri:

Localul este ținut într-o stare de insalubritate și murdărie dezgustătoare de la intrarea în camera de vânzare și până la biroul de contabilitate.

Sala de spălare a sticlelor este insuficientă ca spațiu, nu are pardoseală impermeabilă și cu canal de scurgere, nu are instalație de apă caldă.

Spălarea sticlelor se face într-o cadă comună de lemn și fără legătură la canal, îndepărtarea apelor murdare făcându-se în mod primitiv și incomplet prin scoaterea cu căldarea.

Pivnița în care se depozitează butoaiele cu vinuri este inundată de conținutul conductei de canal, care fiind spartă se revarsă în pivniță, pe care a transformat-o într-o grotă mocirloasă cu miros de hazna.

Personalul murdar și desculț nu poartă halate în timpul serviciului și nu este trimis la vizita medicală, nici la admiterea în serviciu și nici periodic o dată pe lună.

Closetul murdar, înfundat și cu instalația de apă lipsă.

Să tot bei vinurile d-lui Herș Șloimovici.

Băcanul

Băcanul Iordache Manolache din cal. Rahovei 255 a fost amendat de Inspectoratul general sanitar al Capitalei pentru vinderea oțetului vărsat ca fiind de nouă grade, când în realitate nu avea decât șase grade.

Pe lângă amendă, numitul a fost obligat sau să dea oțetului concentrația acetică de nouă grade, sau să vândă marfa cu prețul care se cere la oțetul de șase grade.

 

Articole preluate din Gazeta Municipală de pe 13 septembrie 1946

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola