Evenimentul Istoric > Articole online > România comunistă > Țepe din Bucureștii anului 1946
Articole online

Țepe din Bucureștii anului 1946

Lipseau: garderobul fără 140 șuruburi, toaleta fără oglinda de cristal șlefuit și fără ramă, iar patul fără cele patru picioare sculptate ce erau prevăzute în deviz.

***

Un proprietar din cartierul Foișor are mai mulți chiriași care îi plătesc și astăzi o chirie de 1.500 lei lunar pentru un apartament alcătuit dintr-o camera și sală, plus bucătăria de vara construită din scânduri în fundul curții.

Într-una din serile trecute, proprietarul aflat la cârciuma din vecinătate a primit vizita chiriașului care se prezentase ca să-i achite chiria.

După ce i-a înmânat suma de 1.500 lei, chiriașul l-a întrebat:

-Ce faci, nene Marine? Nu dai aldămaș că ai primit chiria?

Proprietarul s-a executat și a comandat o litră de țuică pentru care a plătit 4.000 lei, mai dând din buzunarul lui încă 2.500 lei, peste ceea ce primise de la chiriaș.

***

Inginerul Marcu Zaharia de 42 de ani, chiriaș cu cameră mobilată la d-na Victoria Mateescu din Calea Moșilor 350, a fost trimis în judecată penală prin rechizitoriul Parchetului pentru faptul că în timpul bombardamentelor, pe când doamna proprietăreasă era plecată din Capitală, a scos belciugele de la ușă, a luat aparatul telefonic și apoi a depus la S.A.R.T. o declarație semnând în fals pe reclamantă prin care i se ceda numărul de telefon.

***

Prin rechizitoriul dat de Parchetul Tribunalului Ilfov, Andrei Ion, proprietarul agenției de publicitate „România democrată” din str. Izvor 22, a fost trimis în judecată penală conf. art. 537 cod penal.

Numitul a primit de la d. Vasile Bercaru un număr de tablouri și a refuzat să le restituie sau să predea costul lor.

Din datele dresate de comisarul M. Sachelarescu de la circa 21 reiese că Andrei Ion n-a putut fi ascultat în această afacere, întrucât la data când s-au pornit cercetările era arestat de Siguranța Generală.

 

Sursa: Gazeta Municipală din 2 iunie 1946

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola