Evenimentul Istoric > Articole online > Cât costă o călătorie pe istoricul Titanic
Articole online

Cât costă o călătorie pe istoricul Titanic

O companie maritimă oferă ocazia  celor interesați să vadă Titanicul de aproape. Expedițiile OceanGate caută „cetățeni oameni de știință”, care să participle la o serie de scufundări la faimoasa epavă.

Președintele OceanGate, Stockton Rush, dorește să sublinieze că, în timp ce câștigă bani, pune accentul pe păstrarea a ceea ce a rămas din vasul scufundat pentru generațiile viitoare.

Scafandri voluntari sunt așteptați să asiste echipa, care dorește să scaneze și să filmeze site-ul pentru viitoarea modelare 3D. Alte lucrări urgente includ evaluarea stării RMS Titanic.

Rush evidențiază statutul iconic al navei. El spune: „dacă întrebi pe cineva ce este sub apă, vor spune rechini, balene și Titanic”.

El speră să promoveze ideea de a face atracții turistice din locurile unde s-au petrecut naufragii celebre.

Începând cu mai 2021, experiența implică călătoria în Atlantic din Newfoundland. Călătoria de aproape 400 de mile culminează cu urcarea la bordul Titanului – un submersibil de ultimă generație dezvoltat cu know-how NASA.

Cunoscută sub numele de „Ciclop”, nava cu un singur ochi îi duce pe oaspeți în apropierea epavei care se degradează rapid.

În prezent sunt oferite șase călătorii de câte 10 zile fiecare. O scufundare profundă în submersibil durează între 8 și 10 ore. Titanul poate găzdui 5 pasageri. 3 dintre aceștia fiind „cetățeni oameni de știință”.

705 suflete au supraviețuit din peste 2.000 de pasageri ai Titanicului. Epava a fost găsită în 1985. Potrivit Daily Mail, se află în ruptă în două bucăți. Există, de asemenea, un câmp de resturi epic prin care trebuie scotocit. Bunurile personale ale nefericiților pasageri așteaptă să fie găsite.

Belfast Live informează că OceanGate pune „întrebări despre starea de sănătate și experiența turiștilor”. Persoanele interesate trebuie să aibă „peste 18 ani, capacitate fizică și vor fi verificate pentru compatibilitate”. O parte a procesului presupune efectuarea de scufundări de testare pentru a vedea cine se poate descurca sub apă. Apoi urmează o perioadă de instruire.

54 de loturi sunt disponibile pentru călătorie. Și se pare că acestea sunt aproape complete. „Rush spune că are trei zeci de persoane selecționate pentru primele șase expediții de scufundări din mai până în iulie”, informează Bloomberg, „cu locuri suplimentare disponibile”.

140 de persoane au coborât până acum la epavă, inclusiv regizorul „Titanic” James Cameron. Așa cum spune Rush, citat de Mail, „Mai mulți oameni ajung pe Everest într-o zi decât au văzut vreodată Titanicul”.

Interesul pentru ultimul loc de odihnă al Titanicului – un sit al Patrimoniului Cultural UNESCO – este încă ridicat în secolul XXI.

 

Sursa AICI

 

Registration

Aici iti poti reseta parola