Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Care sunt ciudățeniile alimentare servite la funeraliile de pe întreg globul
Articole online

Care sunt ciudățeniile alimentare servite la funeraliile de pe întreg globul

Mâncăruri diverse

În Jamaica, cel mai întâlnit este curry-ul de capră, servit la orice fel de ocazie. De obicei, este servit cu orez și mazăre, având o mulțime de condimente.

În Statele Unite, este regăsit puiul prăjit cu brânză. Fiind fani ai mâncării rapide, acest pui tradițional respectă cerințele americanilor. O mulțime de mâncăruri tradiționale funerare din sud includ puiul prăjit, cartofii și pastele, care oferă carbohidrații de care un om are nevoie.

Dacă în Statele Unite este regăsită mâncarea prăjită și la funerarii,

în Irlanda interesul este îndreptat spre dulciuri. Prăjiturile irlandeze semnifică sărbătoarea vieții, fiind vorba de o ultimă petrecere în care este onorat decedatul. Tortul făcut în casă este asemănător cu tortul de brânză, fiind foarte bogat în consistență.

Grecia are un apetit tot înspre dulciuri, coliva fiind hrana religioasă folosită în bisericile ortodoxe orientale din Grecia, Cipru și țările balcanice.

Baza este formată dintr-un amestec de grâu, care include ingrediente precum mierea, zahărul, stafidele și uneori ciocolată. În general, este oferită în timpul slujbelor bisericești și este decorată cu o lumânare pentru a onora persoana care a murit.

Ungaria a reușit să transforme pâinea, tot într-un dulce. Kolachi este o pâine în formă de inel, care este împletită, fiind regăsită în țări precum Rusia, România și Ucraina. Uneori, această pâine este folosită și în ceremoniile de nuntă.

Ritualuri asiatice

Japonia și Coreea ies din tiparele mâncărurilor comune. În timpul unui festival memorial, numit Obon, budiștii japonezi au considerat că spiritele celor dragi îi vor vizita din viața de apoi.

Familiile au fost pregătite cu hrană pentru strămoșii lor, tradiția lor fiind să cioplească un castravete în formă de cal, cunoscut sub numele de kyuri uma.

Același lucru îl fac și cu vinetele transformate în formă de vacă, cunoscute sub numele de nasu ushi, vaca reprezentând o plecare lentă a sufletului decedatului.

În Coreea, mâncarea funerară semnificativă este o tocană picantă făcută din carne de vită mărunțită și ceapă verde. Funeraliile din Coreea durează în jur de 3-5 zile, iar cei care participă încearcă să rămână treji pe toată durata evenimentului, din respect.

Bolurile de yukgaejang sunt servite oaspeților pentru a le aduce o nutriție de înaltă calitate, a spus Mirror.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola