Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Regina Elisabeta a II-a este din nou devastată de moartea cuiva drag
Articole online

Regina Elisabeta a II-a este din nou devastată de moartea cuiva drag

La sfârşitul săptămânii trecute, moartea lui Fergus, unul dintre câinii care s-a alăturat familei pentru a o însoţi pe suverană în perioada când soţul ei, ducele de Edinburgh, se afla în spital, a „devastat-o” pe Regina Elisabeta a II-a.

Fergus este vorba de unul dintre cei doi pui dorgi, o rasă încrucişată între dachshund şi corgi, dăruit reginei pentru a o înveseli în săptămânile cele mai dificile ale vieţii sale, care s-au încheiat cu decesul prinţului Philip la vârsta de 99 de ani, potrivit Agerpres.

În această perioadă grea, regina s-a plimbat prin grădinile castelului Windsor cu doi pui, Muick şi Fergus, cel din urmă purtând numele unchiului reginei căzut în cel de-al Doilea Război Mondial, Fergus Bowes-Lyon.

Moartea căţeluşului Fergus, care avea doar cinci săptămâni, se alătură tristeţii care a copleşit-o pe regină după decesul soţului său.

În această perioadă de doliu ea a fost însoţită şi de Candy, ultima descendentă în viaţă a primului său corgi Susan, pe care regina l-a primit cadou la împlinirea vârstei de 18 ani.

Dookie și Susan

Povestea de dragostei a reginei cu această rasă de câini a început când era adolescentă şi era foarte legată de Dookie, un corgi care a aparţinut tatălui său George IV.

Regina a vrut şi ea unul şi i-a fost dăruită Susan, pe care Elisabeta a iubit-o atât de mult încât a luat-o cu ea chiar şi în luna de miere.

De-a lungul a 69 de ani de domnie, Elisabeta a II-a a avut peste 30 de corgi, majoritatea înrudiţi cu Susan, care au însoţit-o atât în activităţile oficiale cât şi în momentele de zi cu zi, inclusiv în videoclipul parodie cu James Bond, înregistrat pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din Londra din 2012, în care regina a apărut alături de trei dintre câinii săi.

Registration

Aici iti poti reseta parola