Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Camuflajul, tactica finlandezilor în fața superiorității sovietice. Väinämöinen și misiunile din timpul celui de-al Doilea Război Mondial
Articole online

Camuflajul, tactica finlandezilor în fața superiorității sovietice. Väinämöinen și misiunile din timpul celui de-al Doilea Război Mondial

navă

Camuflajul, tactica finlandezilor în fața superiorității sovietice. Väinämöinen și misiunile din timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Astfel de tactici au fost utilizate intensiv pe parcursul celui de-al Doilea Război Mondial, exemple fiind „armata fantomă” a SUA și Uniunea Sovietică care a făcut să „dispară” Kremlinul. Finlanda a participat, de asemenea, la eforturile de păcălit inamicii, cel mai bun exemplu al lor fiind camuflajul natural folosit pentru a acoperi Väinämöinen.

De-a lungul celui de-al Doilea Război Mondial, Finlanda a fost prinsă în conflictul cu Uniunea Sovietică, sub forma Războaielor de iarnă și de continuare. Primul a început spre sfârșitul lunii noiembrie 1939 și a durat până în luna martie a anului următor. În ciuda faptului că Finlanda și-a declarat neutralitatea, neîncrederea dintre cele două țări și un incident de frontieră fals au dus la lupte.

Războiul de iarnă s-a încheiat odată cu semnarea Tratatului de pace de la Moscova

Cu toate acestea, puțin peste un an mai târziu, cele două țări s-au aflat din nou în conflict, ceea ce a dus la Războiul de Continuare, care a durat ani de zile. Cu ajutorul Germaniei, finlandezii s-au luptat cu Armata Roșie, dar, în cele din urmă, conflictul s-a încheiat cu o victorie sovietică.

Nava de apărare de coastă Väinämöinen a servit în timpul ambelor războaie. Comandată în decembrie 1932, nava a operat alături de nava sa soră, Ilmarinen, care avea un design similar.

În timpul Războiului de iarnă, ambele nave au fost transferate în Insulele Åland pentru a se proteja împotriva unei invazii sovietice, după care au fost trimise la Turku pentru a asigura apărarea antiaeriană. De-a lungul Războiului de Continuare, au participat la acțiuni în Peninsula Hanko, în timpul Operațiunii Nordwind și între pozițiile din Helsinki și Kotka.

Väinämöinen a efectuat, de asemenea, patrule prin Golful Finlandei.

După cel de-al Doilea Război Mondial, Väinämöinen a fost predat Uniunii Sovietice. A fost redenumit Vyborg și a servit de la baza navală Porkkala a URSS din Finlanda. Nava de apărare de coastă a fost supusă unor eforturi de modernizare în anii 1950, înainte de a fi scoasă din uz în 1966.

Registration

Aici iti poti reseta parola