Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Cadourile ciudate pe care le primește Putin din partea liderilor mondiali
Articole online

Cadourile ciudate pe care le primește Putin din partea liderilor mondiali

Dragostea pentru animale

Atunci când vine vorba de liderul Rusiei, Vladimir Putin, demnitarii și liderii care au venit în vizită i-au oferit o varietate de obiecte. Acestea au variat de la o pereche de ochelari de soare stil aviator oferit de președintele Statelor Unite, Joe Biden, la o statuie de marmură de la liderii englezi.

În ultima perioadă, se pare că Putin primește daruri din ce în ce mai neobișnuite. Mai mulți lideri militari au decis să-i ofere acestuia mai mulți căței. Primul câine dăruit lui Putin a fost un Labrador negru, pe care l-a numit Koni, nume pe care îl avea și un membru al armatei sale. Din acel moment, Koni i-a întâmpinat pe mulți lideri străini care au ajuns în Rusia, fiind prezent la mare parte dintre ședințele pe care Putin le avea cu aceștia.

De asemenea, Koni a fost primul câine care a avut un cip de urmărire prin satelit prins de zgarda acestuia. Această tehnologie introdusă în 2007, sub numele de Glonass, a stârnit curiozitatea lui Putin, iar la o întâlnire cu mai mulți oameni de știință el a întrebat dacă această tehnologie poate fi folosită și pentru a-și urmări câinele.

Începând cu anul 2010, liderii străini i-au oferit lui Putin alți patru câini. Primul dintre aceștia a fost Buffy, oferită în timpul vizitei sale din Bulgaria. Prim-ministrul bulgar, Boiko Borisov, i-a mai oferit un câine maro și unul alb liderului rus, ale căror nume au fost alese de un copil de cinci ani în cadrul unui concurs.

Cel mai recent cadou primit de Putin

Yume a fost un cățeluș Akita de doar trei luni, oferit în dar de guvernul japonez. Japonezii și-au arătat recunoștința față de Putin pentru ajutorul oferit de Rusia în urma unui cutremur devastator din 2011.

În 2017, președintele Turkmenistanului, Gurbangulî Berdîmuhamedov, i-a oferit lui Putin un ciobănesc din Asia Centrală, pe care Putin l-a numit Verni. Acest câine a fost un cadou de ziua lui Putin.

Cel mai recent cadou oferit lui Putin a fost de la președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a fost un alt câine ca recunoștință pentru vizita diplomatică din Serbia. Având în vedere că întreaga lume cunoaște dragostea lui Putin pentru aceste animale, Rusia va primi în viitor mai multe animale de companie.

Registration

Aici iti poti reseta parola