Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Adevărul despre fosta nevastă a lui Vladimir Putin
Articole online

Adevărul despre fosta nevastă a lui Vladimir Putin

Vladimir Putin și Liudmila Șkrebneva s-au cunoscut în 1980. Liudmila, care era stewardesă la Aeroflot, a avut o escală de câteva zile la Leningrad, actualul Sankt Petersburg.

Atât ea cât și Putin au fost invitați de un prieten comun la un spectacol. La scurt timp, cei doi au început să iasă împreună.

„Aveam o viață de burlac, dar Liudmila m-a schimbat”, avea să mărturisească Putin.

Vladimir și Liudmila s-au căsătorit în 1983 și au avut împreună două fete, Maria și Ecaterina, născute în 1985, respectiv 1986.

Liudmila a absolvit Universitatea din Leningrad în 1986, având pregătire de lingvist. O perioadă a lucrat ca profesoară de limba germană.

Apoi, a stat alături de soțul ei, îndeplinindu-și sarcinile de primă doamnă, atunci când Putin a devenit președinte.

Liudmila Șkrebneva s-a născut la Kaliningrad, în 1958, într-o familie simplă. Tatăl său lucra ca mecanic, iar mama era casieriță.

În anii de școală, Liudmila excela la limba și literatura rusă. Era mai ales pasionată de poezie și scria ea însăși versuri.

După ce a terminat liceul, a lucrat la un oficiu poștal local, apoi a intrat ca ucenic strungar la uzina Torgmaș. Înainte de a deveni stewardesă, a mai lucrat și ca asistent medical.

După atâtea experiențe în câmpul muncii, Liudmila s-a decis să dea curs pasiunii sale pentru Litere și a intrat la Filologie, la Universitatea din Leningrad.

Pe Putin l-a întâlnit când era studentă în anul III.

Chiar și când acesta a ajuns președinte, Liudmilei i-a plăcut discreția și apărea în public doar atunci când protocolul o cerea neapărat.

După cum notează The Independent, un designer rus care o îmbrăca pe Liudmila pentru ocaziile speciale a dezvăluit că aceasta nu era pregătită să iasă în prim-plan.

„Nu era pregătită pentru acest rol. Să devină soția președintelui a fost un eveniment care a luat-o pe neașteptate.”

După aproape 30 de ani de căsătorie, Vladimir și Liudmila și-au anunțat în 2013 decizia comună de a divorța.

Înaintea anunțului oficial, au existat însă zvonuri de despărțire, căci Liudmila era văzută și mai rar în public alături de soțul ei.

Totuși, anunțul divorțului a fost o surpriză, căci nu este un lucru frecvent ca politicienii de rang înalt să divorțeze în timpul mandatului.

După cum scrie Russia Today, Vladimir Putin a fost primul lider rus care a divorțat în timp ce era în funcție.

Potrivit The Independent, în 2016 s-a scris că Liudmila s-a recăsătorit cu un om de afaceri pe nume Artur Ocheretnîi, care lucra la o agenție de organizări de evenimente. Acesta este cu douăzeci de ani mai tânăr decât ea.

S-a spus că cei doi se cunoșteau încă de la începutul anilor 2000.

Registration

Aici iti poti reseta parola