Evenimentul Istoric > Articole online > România comunistă > Bucureștii din Epoca de Aur în fotografiile lui Dan Vartanian
Articole online

Bucureștii din Epoca de Aur în fotografiile lui Dan Vartanian

Dan Vartanian este un fotograf care a imortalizat șantierele de construcții și clădirile de patrimoniu ale Capitalei, pe un aparat pe film, până în 1989.

Timp de o lună, între 16 septembrie și 15 octombrie, bucureștenii, dar și cei aflați în trecere prin Capitală, pot vizita expoziția de fotografie „Trecut-au anii, anii ’70 fotografiați de Dan Vartanian vs 2021”, organizată de Asociația „Bucureștiul meu drag”.

Bazându-se pe conceptul „then and now”, expoziția aduce în fața publicului fotografiile realizate de Dan Vartanian în Bucureștiul anilor ‘70 și pe cele refăcute în zilele noastre de 30 de fotografi.

„Pe fondul unei pasiuni pentru arhitectură (am intenționat chiar să urmez această facultate, dar în ultimul an de liceu am renunțat, conștient fiind că nu voi reuși să trec de proba de desen artistic) am început să mă plimb prin București cu aparatul de fotografiat, atras atât de șantierele de constructii, cât și de clădirile vechi de patrimoniu.

Activitate pe care am continuat-o multă vreme după aceea, în perioada facultății, dar și după aceea, până în 1989.

Din întâmplare, sau poate cu o oarecare doză de noroc, nu am avut niciodată de a face cu miliția, așa cum s-a întâmplat în acea perioadă cu mulți din cei care fotografiau, în special în perioada de după cutremurul din ’77 și mai ales în zona Casei poporului și pe bulevardul Victoria Socialismului.”, a povestit Dan Vartanian într-un interviu pentru Asociația „Bucureștiul meu drag”.

Vernisajul expoziţiei va avea loc pe 16 septembrie 2021, de la 18:30, la Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București.

Registration

Aici iti poti reseta parola