Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Boris a spus că Macron este „sluga lui Putin”, potrivit fostului șef de comunicare al premierului britanic
Articole online

Boris a spus că Macron este „sluga lui Putin”, potrivit fostului șef de comunicare al premierului britanic

Boris și Macron

Boris a spus că Macron este „sluga lui Putin”, potrivit fostului șef de comunicare al premierului britanic

Detaliind experiența sa din timpul haoticului mandat de premier al lui Johnson într-un nou podcast, fostul director de comunicare de la Downing Street, Guto Harri, a declarat că Johnson s-a lansat într-o tiradă despre Macron în lunile care au urmat invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina – și după ce președintele francez a criticat răspunsul Marii Britanii la criza ucraineană a refugiaților, potrivit POLITICO.

„La întâlnirea noastră de dimineață, cred că împreună cu o mică gașcă dintre noi, s-a lansat într-un atac violent la adresa lui Emmanuel Macron”, a spus Harri. „Practic, spunând: „Este un cuvânt din patru litere care începe cu C, este un ciudat, este lingău al lui Putin”.”

Potrivit lui Harri, se pare că Johnson a făcut apoi referire la dorința de a-i face rău lui Macron – și a desfășurat o lozincă anti-franceză în timp ce continua să înjure.

Un purtător de cuvânt al lui Johnson a declarat că acesta nu a recunoscut relatarea lui Harri despre întâlnire și nu a jucat niciun rol în podcastul de dezvăluiri al fostului său oficial.

Johnson a avut o relație problematică cu Macron în timpul mandatului său

Parisul și Londra au fost deseori în dezacord în ceea ce privește comerțul post-Brexit, în timp ce cei doi s-au certat după ce Macron a criticat public vaccinul coronavirus AstraZeneca din Marea Britanie.

„Adevărul este că Macron nu-l place deloc pe Boris Johnson„, a declarat Charles Grant, directorul think tank-ului Centre for European Reform, pentru POLITICO în 2022.

„Au existat tensiuni la început, când Emmanuel Macron  a mers la Moscova pentru a vorbi cu Putin”, a spus Harri, referindu-se la vizita lui Macron la Moscova în săptămânile care au precedat invazia pe scară largă a Ucrainei.

„Cred că Boris a descris-o în privat ca fiind „grețoasă””, a adăugat Harri.

În ciuda faptului că aparent a amenințat că îi va face rău lui Marcon, Harri a spus că cei doi bărbați au reușit să îngroape securea războiului la scurt timp după aceea.

„Săptămâni mai târziu, bineînțeles, s-au împăcat. Se înțelegeau foarte bine. Chiar au mers împreună la un whisky la summitul G7”, a spus Harri.

Registration

Aici iti poti reseta parola