Evenimentul Istoric > Articole online > România comunistă > Bomba zilei! COVID-19 l-a răpus pe Pacepa
Articole online

Bomba zilei! COVID-19 l-a răpus pe Pacepa

„În primele ore ale dimineții de 14 februarie 2021, COVID-19 a realizat ceea ce nu au putut să facă o recompensă de două milioane de dolari și două echipe de asasini plătite de România.

Ion Mihai Pacepa, sau Mike pentru cunoscuți, a murit”, scrie Ronald J. Rychlak în theepochtimes.com.

Ronald J. Rychlak, un publicist si avocat american, a făcut anunțul într-un editorial pentru publicația Epoch Times.

El susține că Ion Mihai Pacepa, consilierul personal pe probleme de Securitate al lui Nicolae Ceausescu, ar fi murit de COVID-19.

Ion Mihai Pacepa (n. 28 octombrie 1928, București) a fost șef adjunct al Departamentului de Informații Externe (spionaj) a României comuniste și consilier personal al președintelui Nicolae Ceaușescu.

În anul 1978 el a cerut azil politic în Statele Unite, unde a lucrat pentru comunitatea de informații a SUA în diferite operații împotriva fostului bloc sovietic.

Guvernul american a descris activitatea lui Pacepa ca „o importantă și unică contribuție adusă Statelor Unite”, Pacepa era cetățean american și  trăia în SUA.

Concluzia raportului Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România (pagina 628), aprobat de Președintele României și publicat la 18 decembrie 2006, subliniază “rolul excepțional jucat în demascarea naturii criminale a regimului și a Securității” de generalul Pacepa.

Potrivit acestui raport, el „a contribuit la degradarea dramatică a imaginii lui Ceaușescu”.

Informațiile oferite de Pacepa au fost de asemenea un important revelator al caracterului criminal al dictaturii în influente cercuri politice și de media din Vest.

Securitatea și moștenitorii săi nu i-au iertat vreodată lui I. M. Pacepa acest act de trădare.

Registration

Aici iti poti reseta parola