Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Bombă din al Doilea Război Mondial descoperită în râul Po, secat în Italia
Articole online

Bombă din al Doilea Război Mondial descoperită în râul Po, secat în Italia

bomba

Experții militari au efectuat o explozie a unei bombe de 450 de kilograme descoperite în Po în timpul caniculei din Italia

Experții militari au dezamorsat și au efectuat duminică o explozie controlată a bombei de 450 de kilograme, care a fost descoperită pe 25 iulie în apropierea satului nordic Borgo Virgilio, în apropiere de orașul Mantova, în nordul țării.

„Bomba a fost găsită de pescari pe malul râului Po, din cauza scăderii nivelului apei cauzate de secetă”, a declarat colonelul Marco Nasi.

Nu a fost o misiune ușoară să elimine bomba.

Aproximativ 3.000 de persoane care locuiau în apropiere au fost evacuate pentru operațiunea de eliminare, a precizat armata. Spațiul aerian al zonei a fost închis, iar navigația pe acea porțiune a cursului de apă, precum și traficul pe o linie de cale ferată și pe un drum de stat din apropiere au fost oprite.

„La început, unii dintre locuitori au spus că nu se vor muta, dar în ultimele zile, credem că i-am convins pe toți”, a declarat primarul din Borgo Virgilio, Francesco Aporti, adăugând că, dacă oamenii ar fi refuzat să plece, operațiunile ar fi fost oprite.

Geniștii au îndepărtat fitilul de la dispozitivul fabricat în SUA, care, potrivit armatei, conținea 240 kg de explozibil.

Apoi, geniștii, escortați de poliție, au transferat dispozitivul într-o carieră din municipiul Medole, la aproximativ 45 km distanță, unde a fost distrus.

Italia a declarat luna trecută stare de urgență pentru zonele din jurul Po, care este cel mai lung râu din Italia. Râul reprezintă aproximativ o treime din producția agricolă a Italiei și se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani.

Registration

Aici iti poti reseta parola