Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Biden spune că „nu are regrete” în legătură cu descoperirea documentelor clasificate la domiciliul său: „Nu există nimic acolo”
Articole online

Biden spune că „nu are regrete” în legătură cu descoperirea documentelor clasificate la domiciliul său: „Nu există nimic acolo”

joe-biden

Biden spune că „nu are regrete” în legătură cu descoperirea documentelor clasificate la domiciliul său: „Nu există nimic acolo”

Președintele Biden a declarat joi că nu are „niciun regret” în legătură cu modul în care a gestionat documentele clasificate care au fost descoperite la domiciliul său și în fostul său birou din Washington, D.C.

Președintele a făcut aceste remarci în timp ce se afla într-un turneu în California pentru a evalua pagubele provocate de o serie de furtuni de iarnă care au lovit recent statul.

La finalul discursului său, un reporter a pus o întrebare despre documentele clasificate.

„Știți ce mă deranjează, sincer, este că avem o problemă serioasă despre care vorbim. Vorbim despre ceea ce se întâmplă”, a spus Biden, referindu-se la pagube. „Iar poporul american nu’ înțelege prea bine de ce nu-mi puneți întrebări despre asta”.

Președintele SUA a permis apoi ca întrebarea să continue. Reporterul l-a întrebat pe Biden dacă are vreun regret că nu a dezvăluit existența acelor documente atunci când au fost descoperite – cu mai puțin de o săptămână înainte de alegerile parțiale din noiembrie.

„Am descoperit că o mână de documente au fost depuse în locul greșit”, a spus Biden. „Le-am predat imediat Arhivelor și Departamentului de Justiție. Cooperăm pe deplin și așteptăm cu nerăbdare să rezolvăm rapid această problemă.”

El a adăugat:

„Cred că veți descoperi că nu este nimic acolo. Nu am niciun regret. Urmez ceea ce avocații mi-au spus că vor să fac. Este exact ceea ce facem noi. Nu este nimic acolo”.

Casa Albă a declarat că avocații lui Biden au descoperit documente clasificate și înregistrări oficiale în patru ocazii diferite – pe 2 noiembrie la birourile Penn Biden Center din Washington, pe 20 decembrie în garajul casei președintelui din Wilmington, Delaware, și pe 11 și 12 noiembrie în biblioteca de acasă a președintelui.

Biden l-a atacat anterior pe Trump pentru că deținea astfel de documente sensibile

„Când ați văzut fotografia cu documentele strict secrete așezate pe podea la Mar-a-Lago, ce v-ați gândit când ați privit acea imagine?”. a întrebat Scott Pelley de la CBS.

„Cum de s-a putut întâmpla așa ceva, cum de cineva a putut fi atât de iresponsabil”, a răspuns Biden. „Și m-am gândit ce date se aflau acolo care ar putea compromite sursele și metodele. Prin asta, mă refer la nume de persoane ajutate sau etc.”.

„Și este pur și simplu total iresponsabil”, a adăugat Biden.

Procurorul general Merrick Garland l-a numit săptămâna trecută pe Robert Hur, un fost procuror federal din Maryland, în calitate de consilier special pentru a supraveghea ancheta Departamentului de Justiție cu privire la aceste documente.

Fox News Digital a contactat Casa Albă pentru clarificări cu privire la comentariile de joi ale lui Biden.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola