Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Biden cere ca ofițerii de poliție să fie recalificați: „De ce ar trebui să tragi întotdeauna cu forță letală?”
Articole online

Biden cere ca ofițerii de poliție să fie recalificați: „De ce ar trebui să tragi întotdeauna cu forță letală?”

Joe Biden

Biden cere ca ofițerii de poliție să fie recalificați: „De ce ar trebui să tragi întotdeauna cu forță letală?”

Biden s-a adresat luni unui grup pentru drepturile civile din Washington DC, unde i-a criticat pe republicani pentru că nu au adoptat un proiect de lege democrat de reformă a poliției.

„Trebuie să-i reeducăm pe polițiști în sensul că de ce nu ar trebui să tragi întotdeauna cu forța mortală. Adevărul este că, dacă trebuie să folosești arma, nu trebuie să faci asta”, a spus Biden.

Biden a vorbit la un eveniment al National Action Network pentru a marca Ziua Martin Luther King Jr.

Biden a vorbit, de asemenea, despre George Floyd Justice in Policing Act, un proiect de lege democrat de reformă a poliției, elaborat după moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare care a murit când un ofițer de poliție a pus genunchiul pe gâtul său mai mult de nouă minute, în mai 2020, potrivit procurorilor.

Moartea lui Floyd a declanșat proteste majore cu privire la brutalitatea poliției

Proiectul de lege, care nu a fost votat de republicanii din Senat după ce negocierile au eșuat în 2021, era menit să reformeze formarea și politicile poliției, să interzică folosirea strângerii de gât și să „tragă la răspundere în instanță forțele de ordine pentru comportament necorespunzător”.

De asemenea, includea măsuri pentru a aborda profilarea rasială de către poliție.

Ulterior, Biden a semnat un ordin executiv pentru reforma poliției la nivel federal. Luni, el a descris acest ordin ca fiind „singurul lucru pe care l-am putut face”.

Biden, care nu era în funcție când Floyd a murit, a criticat răspunsul dur al forțelor de ordine față de protestatari după moartea lui Floyd.

Ulterior, el a lăudat condamnarea legală a ofițerului de poliție care l-a ucis pe Floyd și a declarat că, pentru „a produce o schimbare reală, trebuie să avem responsabilitate atunci când ofițerii de aplicare a legii își încalcă jurământul și trebuie să construim o încredere durabilă între marea majoritate a bărbaților și femeilor care poartă onorabil insigna și comunitățile pe care au jurat să le servească și să le protejeze”.

Multe orașe au adoptat proiecte de lege privind reforma poliției de la moartea lui Floyd, dar în ultimii doi ani unele au revenit la modelele inițiale de finanțare a poliției.

Registration

Aici iti poti reseta parola