Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Biden speră că Putin va fi mai deschis să negocieze eliberarea lui Brittney Griner acum că s-au încheiat alegerile parțiale
Articole online

Biden speră că Putin va fi mai deschis să negocieze eliberarea lui Brittney Griner acum că s-au încheiat alegerile parțiale

Brittney

Biden speră că Putin va fi mai deschis să negocieze eliberarea lui Brittney Griner acum că s-au încheiat alegerile parțiale

Biden a declarat miercuri că a fost în contact regulat cu soția lui Griner și „speră că acum că alegerile s-au încheiat, domnul Putin va putea discuta cu noi și va fi dispus să discute mai serios despre un schimb de prizonieri”.

Griner, o jucătoare de la Phoenix Mercury care a jucat, de asemenea, pentru o echipă rusă în afara sezonului, a fost arestată în februarie, când oficialii ruși de la aeroport au găsit în bagajul ei cartușe de vape cu ulei de canabis.

Ea a fost acuzată de contrabandă cu droguri și a primit o pedeapsă de nouă ani, în ceea ce este considerat pe scară largă ca o declarație politică cu privire la sprijinul acordat de SUA Ucrainei de la invazia Rusiei.

Griner a pierdut apelul pentru o sentință redusă la sfârșitul lunii trecute. Echipa sa de avocați a declarat că a fost transferată miercuri într-o colonie din Rusia, locuri care sunt cunoscute pentru condițiile proaste și pentru modul în care tratează deținuții.

Biden a declarat miercuri că: „Intenția mea este să o duc acasă. Și am avut o serie de discuții până acum. Și am speranța că, acum că alegerile noastre s-au încheiat, există o dorință de a – de a negocia mai specific cu noi”.

Democrații lui Biden au pierdut locuri în Congres în alegerile de la mijlocul mandatului din această săptămână, dar, în condițiile în care cele mai multe dintre curse au fost anunțate până miercuri dimineață, partidul pare să fi evitat „valul roșu” prezis de republicani, ceea ce i-a dat un impuls.

Un consilier al lui Putin a declarat luna trecută că eliberarea lui Griner nu a fost o „problemă principală” pentru SUA și că Biden a menționat-o în public doar ca parte a campaniei sale de la jumătatea mandatului.

Biden a vorbit public despre încercarea de a o elibera pe Griner de mai multe ori

El s-a întâlnit cu familia ei în septembrie și i-a scris o scrisoare în iulie. Oficialii americani s-au întâlnit, de asemenea, cu Griner în Rusia.

SUA s-au oferit anterior să o schimbe pe Griner cu prizonieri ruși.

Dar oficialii americani au declarat că Rusia nu a oferit încă SUA nicio contrapropunere serioasă cu privire la modul în care Griner ar putea fi eliberată.

Experții au remarcat luna trecută pentru Meredith Cash de la Insider că SUA au tras de timp deseori atunci când Rusia a încercat să negocieze eliberarea prizonierilor săi în trecut, ceea ce oferă Rusiei stimulentul de a trage de timp acum.

Biden a declarat miercuri că nu a dorit să elaboreze în mod public planurile sale de a o elibera pe Griner, dar că speră să obțină și eliberarea altor prizonieri.

„Sunt hotărât să o aduc acasă și să o aduc acasă în siguranță – împreună cu alții, aș putea adăuga”, a spus el.

La începutul acestei săptămâni, soția lui Griner, Cherelle Griner, a declarat că este îngrijorată de sănătatea mintală a vedetei de baschet.

Echipa de avocați a lui Griner a declarat că i s-a prescris canabis pentru dureri și că nu a avut nicio intenție criminală.

Registration

Aici iti poti reseta parola