Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Administrația Biden încurajează Ucraina să susțină negocierile de pace cu Rusia la aproape 9 luni de la începutul invaziei
Articole online

Administrația Biden încurajează Ucraina să susțină negocierile de pace cu Rusia la aproape 9 luni de la începutul invaziei

Zelenski

Administrația Biden încurajează Ucraina să susțină negocierile de pace cu Rusia la aproape 9 luni de la începutul invaziei

Într-un efort de a consolida sprijinul internațional pentru războiul în curs, administrația Biden îl îndeamnă pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski să revină asupra poziției sale anterioare și să semnaleze că este deschis la discuții de pace cu Rusia, potrivit unui reportaj al Washington Post.

Au trecut mai mult de opt luni de când țara a fost invadată și, deși administrația Biden s-a angajat să sprijine financiar Ucraina „atât timp cât va fi nevoie”, au existat tensiuni tot mai mari în rândul legislatorilor de la Washington, care consideră că sprijinul SUA nu ar trebui să fie „un cec în alb gratuit”.

„Oboseala Ucrainei este un lucru real pentru unii dintre partenerii noștri”, a declarat pentru The Post un oficial american, care a vorbit sub protecția anonimatului.

În timp ce Ucraina și Rusia au explorat un plan de neutralitate în primele zile ale războiului, atrocitățile comise în timpul invaziei au dus la actuala poziție dură a lui Zelenski împotriva negocierilor, a relatat The Post.

În iulie, președintele ucrainean a promis să lupte până când toate teritoriile ucrainene vor fi eliberate de sub ocupația rusă, iar la sfârșitul lunii septembrie a emis un decret prin care a declarat că negocierile de pace sunt „imposibile” atât timp cât liderul rus Vladimir Putin rămâne la putere.

Refuzul public al lui Zelenski de a negocia a sporit și mai mult îngrijorarea că SUA sprijină un război fără sfârșit. Pe măsură ce impactul economic al războiului și teama de o escaladare nucleară continuă să fie resimțite în state, apelurile bipartizane la diplomație s-au înmulțit, în timp ce Casa Albă a autorizat săptămâna aceasta trimiterea unui ajutor militar suplimentar de 400 de milioane de dolari către Ucraina.

Reprezentanții administrației Biden nu au răspuns la solicitările de comentarii ale Insider.

Registration

Aici iti poti reseta parola