Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Biden s-a răstit la Zelenski într-o convorbire telefonică din iunie, când acesta a cerut mai mult ajutor, potrivit unui raport
Articole online

Biden s-a răstit la Zelenski într-o convorbire telefonică din iunie, când acesta a cerut mai mult ajutor, potrivit unui raport

Joe Biden

Biden s-a răstit la Zelenski într-o convorbire telefonică din iunie, când acesta a cerut mai mult ajutor, potrivit unui raport

Președintele Joe Biden s-a răstit la președintele Volodimir Zelenski în timpul unei convorbiri telefonice din luna iunie, când liderul ucrainean a cerut mai mult ajutor, relatează NBC News.

Cei doi lideri au avut conversația telefonică tensionată pe 15 iunie, la aproape patru luni după ce Rusia a lansat prima invazie în Ucraina. Comunicările dintre cei doi au fost frecvente de la începutul invaziei.

Biden îi vorbea lui Zelenski despre un pachet de ajutor militar de un miliard de dolari care tocmai fusese aprobat, când liderul ucrainean a început să enumere tot ajutorul suplimentar de care avea nevoie, au declarat pentru NBC cele patru persoane familiare cu convorbirea.

Acest lucru l-a determinat pe Biden să ridice vocea și să-i spună lui Zelenski că ar trebui să arate mai multă recunoștință, a relatat NBC.

După această convorbire, Biden a declarat public că „împreună cu aliații și partenerii noștri, nu ne vom clătina în angajamentul nostru față de poporul ucrainean în timp ce luptă pentru libertatea lor”.

Biden nu a făcut decât să își sporească sprijinul pentru Ucraina de la acea convorbire, întrucât a anunțat mai multe pachete militare pentru și a condamnat acțiunile Rusiei.

Oficiali ai administrației au declarat pentru NBC că relația dintre cei doi lideri nu a făcut decât să se îmbunătățească de la această convorbire

Biden a declarat mai târziu, în iunie, că SUA va susține Ucraina „atât timp cât va fi nevoie”, iar de atunci a făcut mai multe comentarii similare.

Congresul SUA a aprobat un ajutor militar, economic și umanitar de aproximativ 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina, de la invazia Rusiei, cu toate acestea însă, unii republicani au început să se opună trimiterii unor sume mari de bani către această țară.

Registration

Aici iti poti reseta parola