Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Biden a refuzat să ofere detalii despre atacul cu rachete din Polonia în cadrul unei mese rotunde de urgență cu liderii mondiali
Articole online

Biden a refuzat să ofere detalii despre atacul cu rachete din Polonia în cadrul unei mese rotunde de urgență cu liderii mondiali

joe biden

În urma unei explozii în Polonia, cauzată de un presupus atac cu rachete rusești, președintele Joe Biden a organizat o masă rotundă de urgență cu liderii mondiali, unde a refuzat să tragă concluzii sau să împărtășească detalii despre incident.

Joe Biden a refuzat să ofere detalii despre atacul cu rachete din Polonia în cadrul unei mese rotunde de urgență cu liderii mondiali

Lovitura care a provocat moartea a două persoane a avut loc marți într-un sat din estul Poloniei, la câțiva kilometri de granița cu Ucraina, în timp ce președintele american se afla în Indonezia pentru summitul G-20.

„Puteți să ne spuneți ce știți până acum despre explozia din Polonia, domnule?”, a întrebat un reporter după masa rotundă, care a fost convocată ca răspuns la atac.

„Nu”, a răspuns simplu Biden.

Există o anchetă internațională în curs de desfășurare privind originile atacului cu rachete. Dacă se va stabili că atacul a fost inițiat de Rusia împotriva țării NATO, experții militari au indicat că ar putea fi o „extindere” semnificativă a războiului din Ucraina.

Vorbind cu reporterii după masa rotundă, Biden a indicat că este posibil ca racheta să nu fi fost lansată din Rusia.

„Există informații preliminare care contestă acest lucru”, a declarat Biden, potrivit Reuters, când a fost întrebat dacă racheta a fost lansată din Rusia. „Nu vreau să spun asta până nu investigăm complet, dar este puțin probabil, după liniile de traiectorie, că a fost trasă din Rusia – dar vom vedea.”

Reprezentanții administrației Joe Biden nu au răspuns imediat la solicitarea Insider pentru comentarii.

Registration

Aici iti poti reseta parola