Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Biden a declarat că Putin ”nu glumește” cu privire la amenințările nucleare: ”Nu ne-am mai confruntat cu perspectiva Armaghedonului de la Kennedy și criza rachetelor cubaneze”
Articole online

Biden a declarat că Putin ”nu glumește” cu privire la amenințările nucleare: ”Nu ne-am mai confruntat cu perspectiva Armaghedonului de la Kennedy și criza rachetelor cubaneze”

Biden

Biden a declarat că Putin ”nu glumește” cu privire la amenințările nucleare: ”Nu ne-am mai confruntat cu perspectiva Armaghedonului de la Kennedy și criza rachetelor cubaneze”

Putin „nu glumește atunci când vorbește despre o potențială utilizare a armelor nucleare tactice sau a armelor biologice sau chimice, deoarece armata sa este… neperformantă”, a declarat Biden în timp ce vorbea la o strângere de fonduri în New York, potrivit reporterului Tarini Parti de la Wall Street Journal și The Associated Press.

„Nu ne-am mai confruntat cu perspectiva Armaghedonului de la Kennedy și criza rachetelor din Cuba”, a spus președintele, explicând că nu crede că există o modalitate de a folosi arme nucleare tactice și să nu se ajungă la Armaghedon.

Putin a amenințat cu folosirea armelor nucleare atunci când a anunțat mobilizarea militară parțială și a intensificat războiul pe 21 septembrie.

„Integritatea teritorială a patriei noastre, independența și libertatea noastră vor fi asigurate, repet, cu toate mijloacele de care dispunem”, a declarat Putin în discursul său din septembrie. „Cei care încearcă să ne șantajeze cu arme nucleare ar trebui să știe că vânturile predominante se pot întoarce în direcția lor”.

Analiștii au tras un semnal de alarmă în legătură cu recentele declarații ale lui Putin, dar au susținut că șansele ca acest lucru să se întâmple în realitate rămân încă scăzute

Hans Kristensen, director al proiectului de informare nucleară din cadrul Federation of American Scientists, a declarat pentru Insider că amenințările reflectă o schimbare în retorica lui Putin în ceea ce privește războiul nuclear, dar că încă nu s-a stabilit dacă aceasta înseamnă o schimbare în „planificarea reală”.

Oamenii ar trebui să fie în continuare „extraordinar de îngrijorați”, a spus Kristensen, și că ar trebui depuse „eforturi foarte deliberate” pentru a convinge Rusia de consecințele trecerii conflictului la nivelul următor.

George Barros, analist militar la Institutul pentru Studiul Războiului, a declarat, de asemenea, pentru Insider că, deși nu trebuie exclusă posibilitatea ca Putin să folosească arme nucleare, acest „risc este scăzut”.

„Problema rușilor este că, pentru a exploata în mod corespunzător condițiile create de o armă nucleară tactică, trebuie să ai forțe care să fie coezive, coerente și cu un nivel ridicat de moral”, a declarat Barros, adăugând: „Nu este o problemă pentru ruși: „Nu cred că armata convențională rusă, în acest moment, are capacitatea sau moralul necesar pentru a putea face acest lucru”.

Registration

Aici iti poti reseta parola