Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Biden a dat Ucrainei peste 200.000.000 de gloanțe pentru a lupta împotriva lui Putin
Articole online

Biden a dat Ucrainei peste 200.000.000 de gloanțe pentru a lupta împotriva lui Putin

muniție

Biden a dat Ucrainei peste 200.000.000 de gloanțe pentru a lupta împotriva lui Putin

Cu toate acestea, contraofensiva este costisitoare, necesitând o abundență de oameni, sisteme de armament și muniții.

Ca atare, Departamentul american al Apărării a anunțat un alt pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de peste 2 miliarde de dolari.

Mai multe muniții pentru Ucraina

În valoare de 2,1 miliarde de dolari, cel mai recent pachet de ajutor militar acordat Kievului are ca scop refacerea stocurilor de muniție din ce în ce mai reduse ale armatei ucrainene.

Mai exact, acesta include următoarele sisteme de arme și muniții: Rachete de apărare antiaeriană pentru sistemul de apărare antiaeriană MIM-104 Patriot, sisteme și rachete de apărare antiaeriană MIM-23 HAWK, proiectile de artilerie de 203 mm și 105 mm, sisteme aeriene fără pilot RQ-20 Puma, muniții pentru sisteme de rachete ghidate cu laser și sprijin pentru instruire și întreținere.

„Acest pachet USAI ilustrează angajamentul continuu atât față de capacitățile critice ale Ucrainei pe termen scurt, cât și față de capacitatea durabilă a forțelor armate ucrainene de a-și apăra teritoriul și de a descuraja agresiunea rusă pe termen lung”, a declarat Pentagonul într-un comunicat de presă.

Acesta este cel de-al 40-lea pachet de ajutor de securitate acordat Ucrainei din august 2021 și al doilea în ultimele două săptămâni. NATO, Uniunea Europeană și țări terțe au contribuit, de asemenea, în mod semnificativ la apărarea Ucrainei împotriva agresiunii rusești. Dar, cu peste 35 de miliarde de dolari în ajutor de securitate acordat Ucrainei în ultimii doi ani, SUA sunt de departe cel mai mare contribuabil la apărarea Ucrainei.

De exemplu, SUA au furnizat Ucrainei peste 200 de milioane de cartușe și grenade de calibru mic, 160 de obuziere M-777 de 155 mm cu peste 2 milioane de cartușe de artilerie de 155 mm, 72 de obuziere M-119 de 105 mm cu peste 500.000 de cartușe de artilerie, peste 70.000 de arme antitanc și peste 100.000 de seturi de veste antiglonț și căști de protecție.

Ajutorul militar face diferența

Sistemul de arme de apărare antiaeriană MIM-104 Patriot s-a dovedit deosebit de eficient în războiul de până acum. Sistemul de apărare antiaeriană al armatei americane a devenit activ abia recent, dar a protejat deja Kievul de atacurile cu rachete rusești care se apropie. Și nu orice fel de atacuri.

În urmă cu câteva săptămâni, armata rusă a lansat un baraj de rachete balistice și de croazieră, inclusiv muniții hipersonice Kh-47 Kinzhal, împotriva capitalei ucrainene. Avansând cu o viteză de croazieră de câteva ori mai mare decât viteza sunetului, rachetele hipersonice Kh-47 Kinzhal s-au îndreptat împotriva bateriei de apărare antiaeriană MIM-104 Patriot care protejează Kievul. Cu toate acestea, sistemul de apărare antiaeriană ucrainean a eliminat munițiile primite într-o succesiune scurtă.

Armata ucraineană continuă să se bazeze pe sistemele sale occidentale de apărare antiaeriană pentru a respinge atacurile cu rachete și drone rusești care se apropie. În weekend, armata rusă a lansat o salvă de rachete de croazieră și drone sinucigașe împotriva unui aerodrom ucrainean care sprijină contraofensiva în curs de desfășurare. Sistemele occidentale de apărare aeriană au reușit să reducă la minimum pagubele provocate de munițiile rusești care se apropiau.

Registration

Aici iti poti reseta parola