Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Bank of America trimite o undă de șoc în UE! Lovitura e fără precedent! Românii, în mare pericol!
Articole online

Bank of America trimite o undă de șoc în UE! Lovitura e fără precedent! Românii, în mare pericol!

Facturile la energie explodează în toată Europa

Bank of America susține că facturile anuale la energia pentru o familie europeană medie vor crește cu până la 540 de lire sterline. Creșterea prețurilor la energie electrică și gaze va avea un impact total de aproximativ 9 miliarde de euro (7,5 miliarde de lire sterline) asupra consumatorilor casnici spanioli,. Spania nu este însă țara în care consumatorul casnic va fi izbit în plin de aceste creșteri de preț.

Creștere totală în Regatul Unit se va ridica la 23,09 miliarde lire sterline, în timp ce în Italia va fi de 20,43 miliarde lire sterline, în Germania 19,18 miliarde lire sterline, iar în Franța de 18,43 miliarde lire sterline, susține banca americană de investiții.

Consumatorul rezidențial mediu va cheltui 1.540 de lire sterline pe energie în acest an, în creșterea față de 1.000 de lire sterline în 2020, afirmă analiștii băncii .

Milioane de gospăodării sunt aruncate în sărăcie energetică

Cele mai mari creșteri vor fi în Italia și Marea Britanie, unde facturile se măresc cu aproximativ 790 de lire sterline.
Analiștii băncii susțin că scumpirile îi vor împinge pe mulți consumatoei în zona sărăciei energetice. Ca urmare. factorii de decizie ar trebui să găsească soluții de a proteja consumatorii, fără a trimite furnizorii de energie în faliment.

Dintre cei 27 de membri ai Uniunii Europene, 20 au acționat pentru a atenua lovitura pentru cei mai vulnerabili consumatori – cel mai eficient prin reduceri de taxe, potrivit Comisiei Europene.

Afacerile vor fi, de asemenea, afectate puternic, consumatorii industriali tipici înregistrând o creștere cu până la 70% a costurilor cu electricitatea și cu 100% a costurilor cu gazul în acest an, potrivit analiștilor Bank of America.
Mai multe companii de energie cer ca taxele ecologice să fie eliminate pentru a menține facturile la un nivel acceptabil. scăzute

Chiar dacă prețurile la gaze și energie au scăzut de la nivelurile record din decembrie, riscul de a avea prețuri ridicate este departe de a fi depășit, mai ales dat fiind gradul scăzut de stocare scăzută a gazelor în Europa.

Cît privelște companiile de utilități, acestea estimează o creștere a câștigurilor, dar sunt expuse riscului unor intervenții dure din partea guvernelor, care le-ar putea trimite în faliment.

 

Marii consumatori sunt loviți puternic, firmele de energie jubilează

 

Marii consumatori industriali din Europa s-ar putea confrunta, însă, cu o creștere anuală de 70-100% a costurilor cu gazul și electricitatea în acest an.
Unii spun că aceste scumpiri vin pe măsură ce Rusia își întărește controlul asupra aprovizionării cu energie a UE, în special din cauza întârzierilor privind deschiderea conductei NordStream II.

De altfel, Gazprom, gigantul rus al gazelor , a câștigat 179 de milioane de lire sterline din criza energetică din Europa.

În rezultatele sale pentru 2020, filiala de tranzacționare, Gazprom Marketing & Trading Ltd, a menționat că scăderea cererii de energie în timpul pandemiei a „oferit oportunități” de a profita de „condițiile de piață extrem de volatile”.

Deși europenii au investit masiv în energie regenerabilă, gazul rămâne un combustibil esențial pentru umplerea golurilor, nu numai pentru generarea de energie, ci și pentru încălzirea caselor și gătit.

Deja s-au găsit soluții de urgență. S-a adus din Statele aproximativ Unite o flotă de cisterne cu gaz natural lichid. Fiecare cisternă de acest fel conține suficient gaz pentru a alimenta 75.000 de gospodării timp de un an.

Deciziile stupide ale Germaniei

Dar pentru a menține pacea în Europa, SUA și aliații săi vor avea nevoie de planuri pe termen mai lung. Europa a devenit extrem de vulnerabilă la presiunea Rusiei prin niște pași greșiți, cum ar fi închiderea unor instalații nucleare germane perfect funcționale. În 2021, energia nucleară a satisfăcut peste 10% din necesarul Germaniei.

Înlocuirea acestei surse va necesita cantități mari de gaz naturale care emite dioxid de carbon. De asemenea, există riscul ca Germania să revină la arderea cărbunelui, o soluție și mai rea din punct de vedere al schimbărilor climatice.

Energiile regenerabile oferă o promisiune de independență energetică europeană. Dar aceasta este o promisiune îndepărtată iar fără reactoarele nucleare germane, „traseul va fi și mai lung și mai dificil”, notează Daily Express.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola