Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Der Spiegel: Americanii profită de „războiul” în Ucraina?
Articole online

Der Spiegel: Americanii profită de „războiul” în Ucraina?

Site-ul de știri german Der Spiegel publică un atac violent la adresa Statelor Unite. Publicația de stânga afirmă că SUA au nevoie de „isterie de război” în Ucraina din motive pur economice.

SUA vrea să forțeze Europa să renunțe la gazul ieftin rusesc

Americanii răspândesc zvonuri neîntemeiate că Federația Rusă pregătește o invazie a Ucrainei pentru a forța Europa să cumpere gazul american (GNL),susține Der Spiegel .

Jurnalistul german Ines Zettl afirmă că domeniul energiei fosile din Statele Unite este într-o „dispoziție grozavă”. Potrivit jurnalistei, Statele Unite și-au depășit concurenții direcți în ceea ce privește cantitatea de livrări de GNL.

„Informațiile despre războiul dintre Federația Rusă și Ucraina sunt folosite pentru a speria UE în ceea ce privește lansarea gazoductului Nord Stream 2. America este principalul beneficiar energetic al mobilizării trupelor ruse în apropierea Ucrainei”, se arată în articolul din Der Spiegel.

Ecologistul Biden promovează puternic producătorii americani de combustibili fosili

Materialul mai spune că, la sfârșitul anului trecut, Statele Unite au devenit cel mai mare exportator de GNL pe scena mondială. Livrările de gaze din SUA către Europa au crescut cu 75% din noiembrie până în decembrie.

Autoarea articolului subliniază că autoritățile germane au fost întotdeauna rezervate în privința cumpărării GNL din Statele Unite, deoarece gazul rusesc este mult mai ieftin. De aceea, strategia americanilor este să forțeze Europa să cumpere combustibil american mai scump agitând amenințarea unei invazii rusești în Ucraina.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola