Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Asediul orașului Knoxville, Tennessee
Articole online

Asediul orașului Knoxville, Tennessee

knoxville

Asediul orașului Knoxville, Tennessee

Campania de la Knoxville a început în noiembrie, când Longstreet a luat 17.000 de soldați din Chattanooga și s-a deplasat pentru a asigura estul Tennessee-ului pentru confederați. Corpul de armată al lui Longstreet făcea parte în mod normal din Armata de Nord a Virginiei a lui Robert E. Lee, dar după Bătălia de la Gettysburg, Pennsylvania, din iulie 1863, Longstreet a luat două dintre diviziile sale pentru a consolida efortul Confederației în vest. El și trupele sale au participat la victoria de la Chickamauga în septembrie și la asediul Chattanooga în octombrie și noiembrie. Longstreet s-a certat cu Braxton Bragg, comandantul Confederației în Vest, și a primit comanda independentă a Departamentului Tennessee de Est.

Longstreet și-a luat trupele și s-a deplasat spre Knoxville. În fața lui se aflau generalul Ambrose Burnside și 5.000 de yankei. Burnside a dus o acțiune de întârziere la Campbell Station pe 16 noiembrie înainte de a se retrage în apărarea Knoxville. A doua zi, Longstreet s-a retras pe poziții în jurul părții de nord a orașului, dar nu a putut tăia aprovizionarea trupelor Uniunii. Longstreet a așteptat să sosească întăriri, ceea ce s-a întâmplat pe 28 noiembrie. A atacat, dar a fost respins cu pierderi grele. Longstreet a continuat asediul pentru a îndepărta trupele de Chattanooga. Șiretlicul a funcționat, iar 25.000 de soldați ai Uniunii au fost trimiși din Chattanooga pentru a alunga forțele lui Longstreet.

În cele din urmă, Longstreet s-a retras înapoi în Virginia. Campania sa de la Knoxville a fost dezamăgitoare pentru confederați, care sperau să securizeze estul Tennessee-ului. Longstreet s-a alăturat din nou lui Robert E. Lee în primăvară, după ce a fost dezamăgit, ca șef al unui comandament independent.

Registration

Aici iti poti reseta parola