Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Asediul orașului Knoxville, Tennessee
Articole online

Asediul orașului Knoxville, Tennessee

knoxville

La 17 noiembrie 1863, generalul confederat James Longstreet pune sub asediu orașul Knoxville, Tennessee. După două săptămâni și un atac eșuat, el abandonează asediul și se alătură Armatei de Nord a Virginiei de Nord, condusă de generalul Robert E. Lee.

Asediul orașului Knoxville, Tennessee

Campania de la Knoxville a început în noiembrie, când Longstreet a luat 17.000 de soldați din Chattanooga și s-a deplasat pentru a asigura estul Tennessee-ului pentru confederați. Corpul de armată al lui Longstreet făcea parte în mod normal din Armata de Nord a Virginiei a lui Robert E. Lee, dar după Bătălia de la Gettysburg, Pennsylvania, din iulie 1863, Longstreet a luat două dintre diviziile sale pentru a consolida efortul Confederației în vest. El și trupele sale au participat la victoria de la Chickamauga în septembrie și la asediul Chattanooga în octombrie și noiembrie. Longstreet s-a certat cu Braxton Bragg, comandantul Confederației în Vest, și a primit comanda independentă a Departamentului Tennessee de Est.

Longstreet și-a luat trupele și s-a deplasat spre Knoxville. În fața lui se aflau generalul Ambrose Burnside și 5.000 de yankei. Burnside a dus o acțiune de întârziere la Campbell Station pe 16 noiembrie înainte de a se retrage în apărarea Knoxville. A doua zi, Longstreet s-a retras pe poziții în jurul părții de nord a orașului, dar nu a putut tăia aprovizionarea trupelor Uniunii. Longstreet a așteptat să sosească întăriri, ceea ce s-a întâmplat pe 28 noiembrie. A atacat, dar a fost respins cu pierderi grele. Longstreet a continuat asediul pentru a îndepărta trupele de Chattanooga. Șiretlicul a funcționat, iar 25.000 de soldați ai Uniunii au fost trimiși din Chattanooga pentru a alunga forțele lui Longstreet.

În cele din urmă, Longstreet s-a retras înapoi în Virginia. Campania sa de la Knoxville a fost dezamăgitoare pentru confederați, care sperau să securizeze estul Tennessee-ului. Longstreet s-a alăturat din nou lui Robert E. Lee în primăvară, după ce a fost dezamăgit, ca șef al unui comandament independent.

Registration

Aici iti poti reseta parola