Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Doug Mastriano, candidatul susținut de Trump pentru postul de guvernator al Pennsylvaniei, a pozat în uniformă confederată în timp ce era în armată
Articole online

Doug Mastriano, candidatul susținut de Trump pentru postul de guvernator al Pennsylvaniei, a pozat în uniformă confederată în timp ce era în armată

uniforma

Doug Mastriano, candidatul susținut de Trump pentru postul de guvernator al Pennsylvaniei, a pozat în uniformă confederată în timp ce era în armată

Mastriano, colonel în retragere al armatei și istoric militar, a pozat alături de alți membri ai facultății, cărora li s-a oferit opțiunea de a se îmbrăca în ținute istorice, a relatat Reuters. Doar șase dintre cei 21 de instructori au făcut acest lucru. Mastriano a părăsit armata în 2017.

Mastriano nu a răspuns la o solicitare de comentarii venite din partea presei.

Departamentul Apărării a interzis efectiv steagurile confederate din bazele militare americane în 2020, în conformitate cu orientările actualizate.

În ultimii ani, Mastriano s-a transformat într-un devotat al lui Trump, servind ca „persoană de referință” pentru campania fostului președinte în eforturile sale de a anula alegerile din 2020 în Pennsylvania. El a negat vehement rezultatul alegerilor din 2020, dar a trebuit să fie asigurat că rolul său în complot nu a fost „ilegal”, potrivit New York Times.

Candidatul la funcția de guvernator a continuat să alimenteze controverse la începutul acestui an, când s-a confruntat cu critici privind eforturile sale de a-și cultiva sprijinul pe Gab, rețeaua de socializare fondată de un autointitulat naționalist creștin.

De atunci, Mastriano și-a șters contul Gab, dar nu înainte de a plăti rețelei 5.000 de dolari pentru servicii de consultanță, conform declarațiilor de finanțare a campaniei. Fondatorul Gab și-a exprimat în repetate rânduri disprețul față de evrei, despre care spune că nu au ce căuta în mișcarea sa de dreapta.

Asocierea cu Gab este o problemă deosebit de sensibilă în Pennsylvania. În 2018, un utilizator al site-ului – care a postat că nu poate „sta deoparte și privi” cum grupurile evreiești ajută la reinstalarea refugiaților – a împușcat 11 evrei la sinagoga Tree of Life din Pittsburgh.

Districtul senatorial al lui Mastriano se află, de asemenea, în districtul Gettysburg, locul celei mai sângeroase bătălii din timpul Războiului Civil.

Registration

Aici iti poti reseta parola