Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > „Armata română se pregătește în secret să ocupe Moldova”. Acuzații teribile în presa rusească
Articole online

„Armata română se pregătește în secret să ocupe Moldova”. Acuzații teribile în presa rusească

 

Rușii vor război cu România?

Iată integral articolul publicat de Pravda pe baza declarațiilor lui Strelkov: Date alarmante vin din Moldova . Surse relatează că un număr mare de soldați și ofițeri români au fost deja aduși în republică sub masca „militarilor moldoveni”. Acestea și alte semne indică pregătirile ascunse ale României pentru război, potrivit fostului șef al Ministerului Apărării din RDP, analistul militar Igor Strelkov .

„Se pregătește ocuparea Moldovei”

Potrivit lui Strelkov, o parte semnificativă a ofițerilor moldoveni din toate comandamentele și din toate funcțiile cheie au fost înlocuiți cu ofițeri ai armatei române. Expertul a subliniat că personalul a fost înlocuit în totalitate cu români în companiile comandante ale unităților militare care îndeplinesc funcțiile de poliție militară.

Strelkov a mai adăugat că depozite de uniforme și încălțăminte militare, rații ale armatei NATO și alte echipamente militare auxiliare, dar nu și arme, sunt create pe teritoriul Moldovei și aprovizionate de urgență din exterior .

Potrivit unor surse, nu este nevoie să se importe arme, pentru că atunci când armata română va ocupa Moldova, aceasta va veni cu tot cu arme. Totodată, mobilizarea moldovenilor, cel mai probabil, fie nu a fost deloc planificată, fie va fi de natură auxiliară.

Anterior, deputatul Dumei de Stat Viktor Vodolatsky și-a exprimat încrederea că Rusia va recunoaște în curând independența Transnistriei. Potrivit politicianului, este imposibil să se permită declanșarea unui alt război pe teritoriul Transnistriei de către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și curatorii săi români”, scrie Pravda.

Registration

Aici iti poti reseta parola