Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Armata chineză spune că o bătălie din 1950 are „soluția câștigătoare” pentru o viitoare invazie amfibie
Articole online

Armata chineză spune că o bătălie din 1950 are „soluția câștigătoare” pentru o viitoare invazie amfibie

invazie

Armata chineză spune că o bătălie din 1950 are „soluția câștigătoare” pentru o viitoare invazie amfibie

Conturile de socializare ale comandamentului au postat recent despre o expoziție organizată împreună cu Muzeul Provincial Hainan, care spune povestea modului în care APL a preluat controlul asupra insulei.

Aceasta are loc într-o perioadă sensibilă, după ce APL a efectuat exerciții la scară largă în jurul insulei Taiwan, ca răspuns la vizita președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, pe insulă săptămâna trecută.

Bătălia de la Hainan a fost una dintre ultimele acțiuni din războiul civil chinez dintre forțele comuniste victorioase, care au preluat controlul asupra continentului în 1949. Dar forțele naționaliste, sau Kuomintang, învinse, sub comanda lui Chiang Kai-shek, au fugit în Taiwan, pe care Beijingul a promis că îl va aduce în cele din urmă sub controlul său.

În introducerea expoziției se spune: „Această bătălie a oferit o experiență valoroasă pentru viitoarele războaie, în special pentru traversarea mării și debarcarea pe o insulă”.

Bătălia de pe insula Hainan a fost una dintre puținele debarcări pe mare efectuate de către armata chineză în istoria sa și a avut loc la un an după ce un asalt asupra a două insule deținute de KMT a eșuat. În cadrul bătăliei, APL a efectuat valuri de debarcări în masă și asalturi, forțând forțele naționaliste să fugă de pe insulă.

PLA (Armata de Eliberare a Poporului)  a descris bătălia ca fiind o victorie împotriva sorții – câștigată fără a domina în aer sau pe mare și folosind peste 2.000 de bărci cu pânze din lemn și aproximativ 100 de bărci cu motor pentru a transporta trupele peste strâmtoarea de 20 km care o separă de continent.

„A creat miracolul bărcilor cu pânze de lemn care au învins nave cu pânze de fier”, a declarat aceasta, adăugând că privirea înapoi la această bătălie va ajuta APL să „exploreze codul de victorie” pentru războaiele viitoare.

Postul a precizat că statul major va organiza cursuri de studiu despre istoria militară pentru a ajuta la pregătirea pentru luptă și a citat soldați care au vizitat expoziția spunând că „suntem mai încrezători și mai capabili să învingem toți inamicii și să menținem suveranitatea și integritatea teritorială a patriei”.

Cu toate acestea, APL a exersat recent și tactici de război modern

Marți, televiziunea de stat CCTV a raportat că Grupul 73 al Armatei APL, care este posibil să joace un rol-cheie în orice atac asupra Taiwanului, a efectuat o serie de exerciții de debarcare amfibie în provincia Fujian.

Fără să precizeze data sau locația, PLA Daily a raportat, de asemenea, miercuri, că pușcașii marini au exersat operațiuni de debarcare.

Beijingul vede insula ca pe o provincie separatistă și a promis să o aducă sub controlul său prin forță, dacă este necesar. Majoritatea țărilor, inclusiv SUA, nu recunosc Taiwanul ca stat independent, dar Washingtonul și aliații săi se opun oricărei încercări de a cuceri insula prin mijloace militare.

Registration

Aici iti poti reseta parola