Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Armata americană ripostează la masacrul de la Little Bighorn și distrug un sat întreg al nativilor Cheyenne 
Articole online

Armata americană ripostează la masacrul de la Little Bighorn și distrug un sat întreg al nativilor Cheyenne 

indieni

Armata americană ripostează la masacrul de la Little Bighorn și distrug un sat întreg al nativilor Cheyenne 

Deși Sioux și Cheyenne au obținut una dintre cele mai mari victorii ale lor la Little Bighorn, bătălia a marcat, de fapt, începutul sfârșitului capacității lor de a rezista guvernului american. Vestea masacrului lui Custer și al oamenilor săi a ajuns pe Coasta de Est în mijlocul sărbătorilor naționale de centenar, la 4 iulie 1876. Indignați de uciderea unuia dintre cei mai populari eroi ai lor din Războiul Civil, mulți americani au cerut o intensificare a campaniei militare împotriva nativilor americani.

Guvernul a răspuns prin trimiterea în regiune a unuia dintre cei mai de succes luptători, generalul Ranald Mackenzie, care anterior fusese responsabil de indienii Commanche și Kiowa din Texas. Mackenzie a condus o forță expediționară în susul râului Powder, în centrul Wyomingului, unde a localizat un sat de Cheyenne care în adăpostea pe șeful Dull Knife. Deși Dull Knife însuși nu pare să fi fost implicat în bătălia de la Little Bighorn, nu există nicio îndoială că mulți dintre oamenii săi au fost implicați, inclusiv unul dintre fiii săi.

În zori, Mackenzie și peste 1.000 de soldați și 400 de cercetași indieni au deschis focul asupra satului, ucigând mulți indieni în primele minute. Unii dintre Cheyenne au reușit totuși să fugă pe dealurile din jur. Aceștia au privit cum soldații au ars peste 200 de cabane – care conțineau toată hrana și hainele lor de iarnă. Când soldații au găsit suveniruri luate de Cheyenne de la soldații pe care îi uciseseră la Little Bighorn, soldații s-au simțit îndreptățiți să atace.

Supraviețuitorii Cheyenne au început o călătorie de 11 zile pe jos spre nord, până la râul Tongue, unde tabăra Oglalas a lui Crazy Horse i-a adăpostit. Cu toate acestea, mulți dintre copiii mici și bătrâni nu au supraviețuit călătoriei friguroase. Devastat de pierderile suferite, în primăvara următoare, Dull Knife i-a convins pe ceilalți Cheyenne să se predea. Armata i-a trimis spre sud, în Teritoriul Indian, unde li s-au alăturat în curând și alți supraviețuitori învinși în ultimii ani ai războaielor indienilor din câmpie.

Registration

Aici iti poti reseta parola