Evenimentul Istoric > Istoria zilelor Noastre > Arheologii caută persoane dispărute în urma masacrului din 7 octombrie
Istoria zilelor Noastre

Arheologii caută persoane dispărute în urma masacrului din 7 octombrie

arheologi

Atacul condus de Hamas a început în dimineața zilei de 7 octombrie, militanții palestinieni din Gaza lansând peste 5.000 de rachete asupra orașelor israeliene.

Israelul a declarat stare de război la 8 octombrie

În același timp, aproximativ 3.000 de militanți au străpuns bariera dintre Gaza și Israel, ucigând pe oricine au găsit în zona înconjurătoare sau răpind peste 200 de civili și soldați israelieni. O mulțime de masacre, cum ar fi masacrul de la festivalul de muzică Re’im, au dus la pierderea tragică a peste 1.400 de vieți israeliene.

Ca răspuns, Israelul a declarat starea de război la 8 octombrie, constituind al cincilea război al conflictului dintre Gaza și Israel, care face parte din conflictul israeliano-palestinian mai larg. Începând cu 6 noiembrie, Ministerul Sănătății din Gaza, condus de Hamas, a raportat peste 10.000 de palestinieni uciși în conflict.

Arheologii IAA au fost înrolați pentru a se alătura eforturilor de căutare a persoanelor dispărute în casele și mașinile care au fost incinerate în timpul masacrului din 7 octombrie.

Folosind tehnicile și cunoștințele dobândite în urma săpăturilor în situri antice arse și distruse, aceștia au scos la iveală numeroase indicii de rămășițe umane care vor oferi dovezi concludente cu privire la soarta celor dragi familiilor dispărute.

Pe parcursul a două săptămâni, echipa IAA a cercetat cu atenție și a cernut prin cenușa caselor incendiate în care au fost atacate familiile din Kibbutz Beeri, Kfar Aza și Nir Oz. În plus, au examinat conținutul vehiculelor de la adunarea care a avut loc la Kibbutz Reim.

Potrivit IAA:

„Metodele arheologice folosite în siturile antice sunt similare cu cele aplicate aici, dar una este să expui rămășițe de distrugere vechi de 2000 de ani și cu totul altceva – sfâșietor și de neînțeles – să duci la îndeplinire sarcina actuală de a căuta dovezi ale surorilor și fraților noștri din așezări.”

Se presupune că întreaga operațiune va dura luni de zile, având în vedere complexitatea pagubelor produse.

Registration

Aici iti poti reseta parola